Τι είπε ο καθηγητής καρδιολογίας που έχει συνεργαστεί με τον Έρικσεν στο παρελθόν – Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Δανός διεθνής – Είναι «ξύπνιος» και σε σταθερή κατάσταση

«Χωρίς να θέλω να γίνω ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε για λίγα λεπτά και επανήλθε». Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου και πρόεδρος της Επιτροπής Καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Σαντζέι Σάρμα, περιγράφει την πιο συγκλονιστική στιγμή του Euro 2020, όταν στη διάρκεια του παιχνιδιού Δανία – Φινλανδία, ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο

Ο κ. Σάρμα, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον 29χρονο διεθνή, όταν ο δεύτερος έπαιζε στην Τότεναμ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του νεαρού ποδοσφαιριστή, ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα.«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι». Ωστόσο, σχετικά με την υγεία του, υπογράμμισε οτι «τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός», παρόλο που, όπως είπε «μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της». «Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», συμπλήρωσε. 

Όσο για τη στιγμή της κατάρρευσής του και για τους λόγους που την προκάλεσαν, ο ίδιος ανέφερε ότι «προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά».

Το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ο Έρικσεν καταρρέει στο γήπεδο: 

Ξύπνιος και σε σταθερή κατάσταση ο Δανός διεθνής 

«Ξύπνιος» και «σε σταθερή κατάσταση» είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, ενώ συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας επιβεβαίωσε ότι ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

angst-0

Γιατρός εθνικής Δανίας: «Στην αρχή ανέπνεε και είχε σφυγμό και ξαφνικά σταμάτησε»

Από την πλευρά του, ο γιατρός της εθνικής Δανίας, περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ο Έρικσεν δεν είχε σφυγμό, ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή.

«Μπήκαμε στο γήπεδο όταν ο Κρίστιαν έπεσε στο έδαφος. Δεν τον είδα εγώ να πέφτει, αλλά κατάλαβα ότι δεν είχε τις αιθήσεις του», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Dr. Μάρτιν Μπέσεν.

«Όταν έφτασα δίπλα του, ανέπνεε και είχε σφυγμό, όταν ξαφνικά αυτό άλλαξε και ξεκίνησε η ανάνηψη. Η ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και όλοι μαζί καταφέραμε να επαναφέρουμε τον Κρίστιαν», συμπληρώνει ο γιατρός

Λάουντρουπ: «Φοβάμαι ότι ίσως δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει ποδόσφαιρο»

Σε δηλώσεις του, ο παλαίμαχος Δανός ποδοσφαιριστής Μίκαελ Λάουντρουπ τόνισε ότι «ότι ίσως δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του». «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Ας ελπίσουμε ότι ο Κρίστιαν θα είναι καλά» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο παρασύρεσαι από το συναίσθημα και δεν έχεις το καθαρό μυαλό για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί οριστικά και να αποφασιστεί η τύχη του στη συνέχεια»

Το «ανθρώπινο τείχος» των συμπαικτών του και ο «σωτήρας» του Σίμον Κιάερ 

Σωτήρια αποδεικνύεται η αντίδραση του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Δανίας Σιμόν Κιάερ για τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν. Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κιάερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Μάλιστα, ο Κιάερ ήταν αυτός που φώναξε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να φτιάξουν «ανθρώπινο τείχος», γύρω από τον Έρικσεν, προκειμένου να αποτρέψουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα.

deneriksenn

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...