Έρχεται αύριο η τρόικα – Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Έρχεται αύριο η τρόικα - Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πακέτο μέτρων 11,6 δισ. ευρώ. Αύριο αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα, κ.κ. Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ενώ η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει οριστεί για τις 16:00 μ.μ. την Κυριακή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει τα ακριβή μέτρα που περιέχονται στο νέο πακέτο για το 2013-14. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν αποδεχθεί μόνο τα 9,5 δισ. ευρώ από τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα να θεωρούνται σχεδόν βέβαιες οι περικοπές 3 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων και τις Συντάξεις.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να υιοθετηθεί το «σκληρό» σενάριο που προβλέπει την περικοπή της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, ενώ φαίνεται να υιοθετείται και το μέτρο της επιβολής μειώσεων στο σύνολο της κύριας σύνταξης.

Έτσι για παράδειγμα, σε ένα συνταξιούχο που λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.600 ευρώ θα του επιβληθεί π.χ. μείωση 15% σε όλο το ποσό των 1.600 ευρώ, δηλαδή θα χάσει 240 ευρώ με αποτέλεσμα η σύνταξη του να μειωθεί στα 1460 ευρώ. Σημειώνεται ότι το αρχικό σενάριο υπολόγιζε μείωση, 5% για τα πρώτα 1.000, μείωση 10% για τα επόμενα 1.000-1.300 και μείωση 15% για τα τελικά 1.300-1.600 ευρώ, με αποτέλεσμα η μείωση να ανέρχονταν στα 125 ευρώ.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...