Έρχεται νέο δημοψήφισμα στην Τουρκία;

Όργιο» φημών για παραίτηση Γιλντιρίμ και επιστροφή Ερντογάν στην προεδρία του κόμματός του

Έτοιμος για νέο δημοψήφισμα δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αυτή τη φορά με ερώτημα την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του θα επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ, αν την κρατήσουν για πολύ ακόμη στην αναμονή και αν συνεχιστεί η σημερινή εχθρική νοοτροπία κάποιων χωρών- μελών.

«Αν δεν ενεργούν με ειλικρίνεια, θα βρούμε μία λύση. Γιατί να περιμένουμε άλλο; Μιλάμε για 54 χρόνια», είπε στη συνέντευξη. «Η Μ. Βρετανία ρώτησε τους πολίτες της και ψήφισαν υπέρ του Brexit. Εχουν ηρεμία, κινούνται προς ένα νέο μέλλον και το ίδιο έγινε στη Νορβηγία… Αυτό μπορεί να ισχύσει και για την Τουρκία», τόνισε, αναφερόμενος στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, καθώς η Μαρίν Λεπέν έχει απειλήσει να βγάλει τη Γαλλία από την ΕΕ. «Η Ενωση είναι στο χείλος της διάλυσης», σχολίασε ο Ερντογάν. «Δεν μπορούν να την κρατήσουν ζωντανή 1-2 χώρες. Χρειάζεσαι μία χώρα σαν την Τουρκία, μία διαφορετική χώρα που συμβολίζει μία διαφορετική θρησκεία. Αυτό θα τους έκανε ισχυρούς», τόνισε.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι χώρες- μέλη της ΕΕ δεν φαίνονται να το συνειδητοποιούν αυτό. «Δυσκολεύονται να εντάξουν μία μουσουλμανική χώρα, όπως η Τουρκία», σχολίασε.

Φήμες για παραίτηση Γιλντιρίμ και επιστροφή Ερντογάν στην προεδρία του κόμματός του

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες, που βρίσκουν αντίκτυπο στους κύκλους της αντιπολίτευσης, θέλουν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ να έχει παραδώσει πριν από λίγες ημέρες την παραίτηση του στον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το αξίωμα του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η νέα κίνηση του Γιλντιρίμ έρχεται, την στιγμή που συζητείται στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο η επικείμενη επιστροφή Ερντογάν στην ηγεσία του κόμματός του. Επίσης, κύκλοι της κυβέρνησης εκφράζουν προβληματισμό για την εκλογική απόδοση της ηγεσίας Γιλντιρίμ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/280914-Erchetai-neo-demopsephisma-sten-Toyrkia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...