Έρχεται τσουνάμι με 2.500 ελέγχους στα ξενοδοχεία από την ΑΑΔΕ!

Έρχεται τσουνάμι με 2.500 ελέγχους στα ξενοδοχεία από την ΑΑΔΕ!

Μετά το μπαράζ ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο των «Ραμπο» τα μεγάλα ξενοδοχεία! Στόχος είναι να ελεγχθεί το 10% του συνόλου, δηλαδή τα 2.500 από τα 25.000.  Η επιλογή, έχει γίνει με βάσει συγκεκριμένα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, όπως το ύψος των εσόδων, τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, το πόσο κοντά βρίσκεται σε περιοχή μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος και αν έχει φορολογικές παραβάσεις στο παρελθόν. Αν και κάποιοι από τους δείκτες είναι γνωστοί, η «φόρμουλα», ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Ο έλεγχος θα γίνει σε τέσσερα στάδια. Η αρχή θα γίνεται με την ανάλυση των στοιχείων και τον εντοπισμό των επιχειρήσεων που φαίνονται αυξημένου κινδύνου.

Το δεύτερο στάδιο, προβλέπει ότι η ομάδα των ελεγκτών θα  συγκεντρώσει στοιχεία για τις τιμές και της πληρότητες των ξενοδοχείων αυτών απο τα ηλεκτρονικά sites των κρατήσεων, αλλά και μέσω τηλεφωνημάτων που κάνουν οι ελεγκτές προσποιούμενοι τους πελάτες.  Το τρίτο στάδιο, είναι αυτό του επιτόπιου ελέγχου στο ξενοδοχείο όπου οι ελεγκτές θα ζητούν όλα τα στοιχεία κρατήσεων και τιμών. Το τελευταίο στάδιο είναι αυτό της διασταύρωσης με τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ της επιχείρησης.

Ανάλογα το αποτέλεσμα σε όσους διαπιστωθούν αποκλίσεις θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τη φορολογική νομοθεσία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294576-Erchetai-tsoynami-me-2-500-elegchoys-sta-xenodocheia-apo-ten-AADE ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...