Έρχονται οι διαγραφές χρεών, σε δημόσια διαβούλευση ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός

Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία επιδιώκεται «η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την επίτευξη ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα όσο και προς το Δημόσιο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου σχετικά με την θέση του  σχεδίου νόμου με τίτλο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρηματιών», σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Το υπουργείο καλεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει τυχόν σχόλια ή παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «στόχος είναι, μέσω της ορθολογικής διευθέτησης ή ακόμη και απομείωσης των χρεών τους, η συνέχιση της λειτουργίας τους, διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξυγιαίνοντας ταυτόχρονα το τραπεζικό σύστημα, ώστε να στηριχθεί συνολικά η οικονομία».

 Όπως τονίζεται από το υπουργείο, το υπό δημόσια διαβούλευση νομοθέτημα, είναι προϊόν πολύπλευρης και εντατικής συζήτησης με τους άμεσα εμπλεκόμενους και ενσωματώνει σημαντικό μέρος των υποβαλλόμενων προτάσεων κατά την κατάρτιση του τελικού κειμένου. Το νομοσχέδιο, είναι αναρτημένο και η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 14:00 το απόγευμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271862-Erchontai-oi-diagraphes-chreon-se-demosia-diaboyleyse-o-Exodikastikos-Symbibasmos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...