Έτοιμος ο Νετανιάχου για στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, αλλά μόνο ως «έσχατη λύση»

Έτοιμος ο Νετανιάχου για στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, αλλά μόνο ως «έσχατη λύση»

“Όλοι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν απαιτηθεί μια (στρατιωτική) εκστρατεία, θα την πραγματοποιήσουμε με δύναμη και με ασφάλεια και αφού εξαντλήσουμε όλες τις άλλες επιλογές”, είπε ο Νετανιάχου μετά την περιοδεία του στα σύνορα με τη Γάζα, όπου συναντήθηκε με Ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές.

Η ασφάλεια συνιστά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προβάλλει ο Νετανιάχου στην προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές και μετέφερε στρατεύματα και άρματα στα σύνορα μετά τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα τη Δευτέρα και τραυμάτισε επτά Ισραηλινούς πολίτες σε ένα χωριό στα βόρεια του Τελ Αβίβ.

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι της Γάζας καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά, κατά μήκος του τείχους ασφαλείας, για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από την “Πορεία της επιστροφής”, το κίνημα που ξεκίνησε πέρυσι με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ το 1948.

Ο Νετανιάχου είχε ήδη δηλώσει εντός της εβδομάδας ότι δεν θα δίσταζε, αν ήταν αναγκαίο, να προχωρήσει σε μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, παρά τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια κίνηση.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358266-Etoimos-o-Netaniachoy-gia-stratiotike-epicheirese-ste-Gaza-alla-mono-os-eschate-lyse ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...