Έτσι πάει Μουντιάλ η Εθνική. Τα playoffs, οι καλύτεροι δεύτεροι και τα γκρουπ

Στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 διατηρήθηκε η Εθνική Ελλάδος μετά το 0-0 με τη Βοσνία. Μπορεί η ελληνική ομάδα να απομακρύνθηκε από την 1η θέση, που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ, αλλά παραμένει τουλάχιστον σε τροχιά playoffs, που θα της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία να πάει στα γήπεδα της Ρωσίας το επόμενο καλοκαίρι.

Άλλωστε, είναι μία διαδικασία γνωστή για την Εθνική, αφού στο προηγούμενο Μουντιάλ είχε βρεθεί μέσω playoffs, όπου είχε αποκλείσει τη Ρουμανία σε διπλά ματς.

Θυμίζουμε πως από τους 9 ομίλους των προκριματικών στη ζώνη της UEFA, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ οι 8 καλύτερες δεύτερες μπαίνουν σε διαδικασία playoffs. Για να προκύψουν οι 8 καλύτερες δεύτερες, μετρούν οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η κάθε ομάδα, αλλά αφαιρούνται οι βαθμοί των αγώνων που έχει δώσει με την τελευταία ομάδα κάθε ομίλου.

Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς στον 8ο όμιλο, οι τρεις βαθμοί της νίκης με το Γιβραλτάρ αφαιρούνται. Έτσι, η Εθνική “πέφτει” στους 9 βαθμούς.

Όταν ξεχωρίσουν οι 8 καλύτερες δεύτερες, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση την κατάταξη της FIFA τον Οκτώβριο του 2017, αφού τα playoffs είναι προγραμματισμένα για το Νοέμβριο του 2017. Επομένως, θα υπάρχει ένα γκρουπ ισχυρών κι ένα γκρουπ αδύναμων.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι μεταξύ των 8 καλύτερων δεύτερων, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω της, καθώς αυτές αγωνίζονται είτε το Σάββατο (10/06) είτε την Κυριακή (11/06). Ωστόσο, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, η ελληνική ομάδα θα παραμείνει σίγουρα στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs, αφού το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να την προσπεράσει.

Επομένως, δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, με την Ελλάδα να τοποθετείται στους αδύναμους:

Οι δεύτερες των ομίλων (σε 4 αγώνες)

Ιταλία 10 (9-4)

Γαλλία 10 (8-4)*

Πορτογαλία 9 (15-2)

Ελλάδα 9 (6-2)*

Ιρλανδία 8 (4-2)

Βόρειος Ιρλανδία 7 (6-2)

Ισλανδία 7 (6-5)

Σλοβακία 6 (7-2)

Μαυροβούνιο 4 (5-6)

* Γαλλία και Ελλάδα έχουν έναν αγώνα περισσότερο. Με έντονα γράμματα αυτές που προκρίνονται.

ΙΣΧΥΡΟΙ

Γαλλία (6), Πορτογαλία (8), Ιταλία (12), Σλοβακία (21)

ΑΔΥΝΑΜΟΙ

Ισλανδία (22), Ιρλανδία (26), Β. Ιρλανδία (28), Ελλάδα (40)

* Σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA τον Ιούνιο του 2017. Σε παρένθεση η θέση κάθε χώρας.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/287872-Etsi-paei-Moyntial-e-Ethnike-Ta-playoffs-oi-kalyteroi-deyteroi-kai-ta-gkroyp ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...