«Έφαγα κουτουλιά, όταν του είπα να φορέσει μάσκα» – Τι λέει ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε

«Έφαγα κουτουλιά, όταν του είπα να φορέσει μάσκα» – Τι λέει ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε
«Έφαγα κουτουλιά, όταν του είπα να φορέσει μάσκα» – Τι λέει ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε

Το πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού ενός καθηγητή στα Χανιά από γονιό – αρνητή μάσκας, ο οποίος συνελήφθη, περιγράφει το θύμα, που έχει δύο αυτοκόλλητα ράμματα στο μέτωπο.

Ο καθηγητής μετά την επίθεση που δέχθηκε, μίλησε στο zarpanews.gr για το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε είχε προηγούμενα με τον πατέρα του μαθητή, ούτε τον προκάλεσε με τη στάση του:

«Στην πόρτα της άυλης του σχολείου στέκονταν δυο υποδιευθυντές και ένας ακόμα καθηγητής που μοίραζε τις μάσκες. Εγώ ήμουν πιο μέσα με άλλους δυο και επιτηρούσαμε. Να σημειώσω ότι έλειπα από το σχολείο 5 χρόνια και φέτος γύρισα, δεν γνωρίζω δηλαδή τα παιδιά. Ξαφνικά βλέπω έναν μαθητή που μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Του φώναξα και του είπα να βάλει μάσκα. Αυτός είπε ότι “μάσκα δε βάζει”. Απάντησα ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσει έξω από την αυλή».

Σύμφωνα με όσα είπε στο Ethnos.gr, «Του λέω επί λέξει “λεβέντη μου, φόρεσε τη μασκούλα σου. Φοράμε όλοι τη μάσκα μας”. Μου απαντάει ο μαθητής πως “δεν θα φορέσω μάσκα”. Με καλοσυνάτο και ήρεμο τόνο επέμεινα “πρέπει να τη φορέσεις, αλλιώς θα πρέπει να περάσεις έξω από το σχολείο. Υπάρχουν οδηγίες”. Αυτό ήταν.

Ξαφνικά, δέχτηκα επίθεση από πίσω. Με έπιασε κάποιος και όταν γύρισα μου έριξε κουτουλιά στο πρόσωπο και μία κλωτσιά στο πόδι. Με εξύβριζε. Με πήραν τα αίματα. Έτρεξαν οι συνάδελφοί μου και μου πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Ο δράστης έτρεξε και έφυγε από το σχολείο. Μετά πήγα στο νοσοκομείο. Μου έβαλαν ράμματα και στη συνέχεια πήγαμε στην Αστυνομία με τον διευθυντή του σχολείου».

Σημειώνεται ότι σε βάρος του δράστη ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη, αφού φέρεται να έριξε κουτουλιά και να κλώτσησε τον εκπαιδευτικό. Είχε προηγηθεί η κατάθεση μήνυσης από πλευράς του καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο «Ελευθερίου Βενιζέλου», στα Χανιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «zarpanews.gr».

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέωςκατήγγειλε το γεγονός, τονίζοντας πως έχει ζητήσει να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Το παιδί μου φοβήθηκε και… του έπαιξα μια κουτουλιά»

Ο δράστης σε μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, παραδέχτηκε την πράξη, αλλά ισχυρίστηκε ότι παιδί του πιέστηκε από τον καθηγητή για να φορέσει μάσκα, εντός του σχολείου στα Χανιά.

Ο 39χρονος πατέρας από τα Χανιά δήλωσε ότι «πάει να μπει ο γιος μου μέσα, εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει “πάρε μάσκα”. Και του λέει το παιδί μου “εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα”. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα. Τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει, “δε θέλω να ξαναπάω σχολείο”. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου «Ελευθερίου Βενιζέλου» το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου των Χανίων, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον 39χρονο πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός, όπως αναφέρει το «zarpanews.gr,», που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Αναφορά στον Εισαγγελέα από Κεραμέως

Όπως αναφέρθηκε, το απίστευτο περιστατικό του ξυλοδαρμού καθηγητή στα Χανιά κατήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως έχει ζητήσει να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, σημείωσε πως «τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», έγραψε η υπουργός.

πρώτη ημέρα των σχολείων, διαφορετική από κάθε άλλη φορά, επιφύλασσε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από τους γονείς που διαφωνούν κάθετα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις.

Στη Θεσσαλονίκη μάνα τσακώθηκε με τον γιο της που δέχτηκε να φορέσει μάσκα. Στο Παγκράτι κάποιοι πέταξαν και φυλλάδια έξω από σχολείο. Επίσης,  στην Κρήτη και στον δήμο Χερσονήσου, αρκετοί γονείς, λίγο μετά τον Αγιασμό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, στις Γούρνες.

Πηγές: Zarpanews.gr, Ethnos.gr, Mega

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...