Έφτασαν στο λιμάνι οι 36 πρόσφυγες και μετανάστες | Συνελήφθησαν οι διακινητές

Λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι της Ζακύνθου οι 36 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό. Ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά. Το σκάφος εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα από το Λιμενικό Σώμα ΒΔ του νησιού (κοντά στο Ναυάγιο). Ανάμεσά τους ήταν και οι δύο διακινητές οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από την πλευρά των τοπικών αρχών για το περιστατικό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς έπρεπε να ληφθεί μέριμνα για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, φρόντισε να εξασφαλίσει ότι χρειαζόταν για την προσωρινή παραμονή τους στο νησί.

Μόλις έφτασαν στο νησί και αφού έγινε η καταγραφή τους, μεταφέρθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Παναγούλας.

imerazante.gr

Το ΚΤΕΛ ανέλαβε τη μεταφορά τους στο κλειστό, ενώ στο λιμάνι έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Για άλλη μία φορά τη βοήθειά τους προσέφεραν ξενοδόχοι του νησιού και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Τσουρουνάκης και η κα Χριστίνα Τετράδη οι οποίοι ανέλαβαν τη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Λίγο πριν τις 5 το πρωί, έφτασε στο λιμάνι και το ιστιοφόρο σκάφος με τους δυο διακινητές, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από άνδρες του Λιμεναρχείου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...