Έφτασε στη Καγκελαρία ο Αντώνης Σαμαράς – Άρχισε η συνάντηση με Μέρκελ

Έφτασε στη Καγκελαρία ο Αντώνης Σαμαράς - Άρχισε η συνάντηση με Μέρκελ
Τις πύλες της Καγκελαρίας πέρασαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να αρχίσουν τις κατ΄ιδίαν συζητήσεις για την ελληνική κρίση χρέους.
Η υποδοχή του πρωθυπουργού έγινε με στρατιωτικές τιμές όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Ο πρωθυπουργός καλείται να καταβάλλει προσπάθειες να πείσει τόσο την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο θα συναντηθεί το Σάββατο στο Παρίσι, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς και να βολιδοσκοπήσει προθέσεις για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνάντηση θα διαρκέσει μια ώρα και ένα τέταρτο και από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης. Θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Με τον κ. Ολάντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και συζήτησε μαζί τους τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καθώς και την στρατηγική που θα ακολουθήσει στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.

Εν όψει των συναντήσεών του σε Βερολίνο και Παρίσι, και με στόχο την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος για τη χώρα μας, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προχωρήσει, σύμφωνα με tovima.gr, σε μία επικοινωνιακή «επίθεση γοητείας» (όπως την αποκαλεί το Reuters) με σειρά συνεντεύξεων, κυρίως σε γερμανικά έντυπα, μεταξύ των οποίων η Bild, η οποία συχνά-πυκνά κατακεραυνώνει την Ελλάδα με αφορμή την κρίση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...