«Έβαλ’ ο Θεός σημάδι

παλληκάρι στα Σφακιά (στη Ναυπακτία)

και ο κύρης του στον Άδη

άκουσε μια ντουφεκιά

Πέτρος Πιτσιάκκας

Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου

Βιάστηκες να «φύγεις» Κώστα. «Έφυγες» ξαφνικά, σκορπίζοντας πόνο και θλίψη, σε πολλούς, πάρα πολλούς! Ωστόσο, αυτή τη «φυγή» δεν την επέλεξες. Αντίθετα πάλεψες, όπως ήξερες εσύ να αγωνίζεσαι πάντα, σε όλα τα πεδία, με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Δυστυχώς, όμως, τούτη η μάχη ήταν άνιση και ο εχθρός ανίκητος.

Σε όλη σου τη ζωή υπήρξες ιδεαλιστής, και ταυτόχρονα αγωνιστής, με στόχο την προκοπή και το κοινό καλό. Είχες θέσει τον εαυτό σου στην υπηρεσία των συνανθρώπων σου και προσπαθούσες να βελτιώσεις τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής τους. Πίστευες στην αξία Άνθρωπος και στο κοινό καλό. Γι’ αυτά πάλευες ακούραστα και προπάντων με ανιδιοτέλεια.

Δεν συμφωνούσαμε σε όλα. Κάποια θέματα τα προσεγγίζαμε από διαφορετική οπτική γωνία και ακολουθούσαμε διαφορετικούς δρόμους. Ωστόσο, ανάμεσα μας υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και αναγνώριση.

Στο σχολείο, όπου συνυπήρξαμε, ήσουν διαλλακτικός και συμβιβαστικός. Λειτουργούσες εξισορροπητικά με στόχο, την αποφυγή της έντασης. Επιδίωκες πάντα τη δημιουργία ενός καλού και ήρεμου κλίματος μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Προσπαθούσες, οι όποιες διαφωνίες και τα όποια προβλήματα, να επιλύονται με διάλογο. Οι παρεμβάσεις σου ήταν πάντα ουσιαστικές, εποικοδομητικές, ευφάνταστες και, μερικές φορές, εκτονωτικές, με τα επιχειρήματα σου, ακόμη και με τα αστεία και τις έξυπνες ατάκες σου. Το συμφέρον του συναδέλφου το έβαζες, πάντα, πάνω από το προσωπικό σου. Προσπαθούσες να μη χαλάσεις χατίρι σε κανένα. Ήσουν εργατικός και ευρηματικός. Αγαπούσες αυτό που έκανες και έδινες πάντα τον καλύτερο σου εαυτό. Γι’ αυτό και αγαπήθηκες και εκτιμήθηκες από όλους τους μαθητές σου, τους συναδέλφους σου, τους συνεργάτες σου. Γι’ αυτό και θα μείνεις στη μνήμη όλων.

«Έφυγες», νωρίς Κώστα και η οικογένεια σου έχασε τον καπετάνιο της. Βέβαια, πάντα είναι νωρίς, όταν «φεύγουν» άνθρωποι σαν και σένα.

«Έφυγες» νωρίς και η πόλη μας, η Ναύπακτος και γενικά η Ναυπακτία, που τόσο αγάπησες και  υπηρέτησες, πάγωσε, ο τόπος άδειασε και τα μονοπάτια θα μείνουν απάτητα.

«Έφυγες» νωρίς και η Άνω Χώρα σε αναζητά και σε περιμένει.

«Έφυγες» νωρίς και η εκπαίδευση έχασε έναν στυλοβάτη.

«Έφυγες» νωρίς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αναζητά γιατί χρειάζεται το όραμα σου, τις προτάσεις σου, τις δημόσιες τοποθετήσεις σου, την εργατικότητα σου, τις παρεμβάσεις σου, την παρουσία σου, την ανιδιοτέλεια σου.

«Έφυγες» νωρίς Κώστα, και δεν θα προλάβεις να περπατήσεις το πολιτιστικό μονοπάτι της πόλης μας. Δεν θα παρευρεθείς στα εγκαίνια του πολυχώρου του Ξενία. Δεν θα δεις να λειτουργεί ο ΧΥΤΥ, δεν θα δεις μέρος έστω του οράματος σου να υλοποιείται.

«Έφυγες» νωρίς, Κώστα Καρακώστα,  αλλά είσαι παντού. Αιωνία σου η μνήμη!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...