“Έφυγε” από τη ζωή γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός

Ριβά

Η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Ριβά, που πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στην ταινία «Χιροσίμα αγάπη μου» του Γάλλου σκηνοθέτη Αλέν Ρενέ και στην ταινία “Amour” («Αγάπη») του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Η ηθοποιός πέθανε χθες στο Παρίσι «έπειτα από μακρά ασθένεια», σύμφωνα με το περιβάλλον της, επιβεβαιώνοντας έτσι μια πληροφορία της εφημερίδας Le Monde.

«Μέχρι το τέλος ήταν ενεργή», ανέφερε η καλλιτεχνική πράκτοράς της, Αν Αλβάρες Κορέα. Το προηγούμενο φθινόπωρο η ηθοποιός έχει δώσει μια διάλεξη στη Βίλα Μεντισίς, το περίφημο γαλλικό καλλιτεχνικό ίδρυμα στη Ρώμη, υπενθύμισε.

Η Εμανουέλ Ριβά είχε επίσης εμφανιστεί πρόσφατα στην ταινία “Paris Pieds nus” της Φιόνα Γκόρντον και της Ντομινίκ Αμπέλ, που αναμένεται να προβληθεί τον Μάρτιο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας.

«Η Εμανουέλ Ριβά ήταν μια συγκλονιστική γυναίκα, μια ηθοποιός σπάνιων απαιτήσεων. Μια αξέχαστη φωνή φεύγει. Μια φωνή κατοικημένη από την αγάπη των λέξεων και της ποίησης», δήλωσε η Φρεντερίκ Μπρεντέν, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινουμένων Εικόνων (CNC).

Από το «Χιροσίμα αγάπη μου» (1959) έως το “Amour” (2012), «υπήρξε μία από τις πιο ρηξικέλευθες ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά», πρόσθεσε η Μπρεντέν σε μια ανακοίνωση.

Η Εμανουέλ Ριβά είχε τιμηθεί το 2013 με το βραβείο Σεζάρ (τα «γαλλικά Όσκαρ») καλύτερης ηθοποιού για την ταινία “Amour”.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...