Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Αντωνόπουλος

Ο παιδιάτρος και πολιτικός-αυτοδιοικητικός παράγοντας της Αιτωλοακαρνανίας άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή. 

Μεγάλη απώλεια για τον Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Έφυγε από τη ζωή ο παιδίατρος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.

Απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι χάνοντας τη μάχη που το τελευταίο διάστημα έδωσε με γενναιότητα με την επάρατη νόσο.

Η είδηση του θανάτου του προκαλεί μεγάλο πένθος στην τοπική κοινωνία στην οποία υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός καθώς την υπηρέτησε απο το λειτούργημα του ιατρού και απο τους πολιτικούς αγώνες που έδωσε στους κόλπους της προοδευτικής παράταξης.

O Bασίλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο.

Όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του επιδόθηκε στις σπουδές και το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.Ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία Μεσολογγίου. Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε άσκησε την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή.

Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για 5 χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό  όπου συγκέντρωσε 18420 σταυρούς προτήμησης. Επίσης το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας τη  θέση του πρώτου επιλαχόντος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, συγκεντρώνοντας 24500 σταυρούς προτίμησης

Το 2010-2014 διατέλεσε αντινομάρχης Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας. To 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Επέδειξε μεγάλη κοινωνική προσφορά ενώ δραστηριοποιήθηκε και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού.

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...