Έχασε το πλεονέκτημα και τώρα… τρέχει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας στο δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκα, με την Αναντολού Εφές να «δραπετεύει» με 73-71 από το ΣΕΦ και να στέλνει τη σειρά στην Κωνσταντινούπολη.

Ήρωας του συγκροτήματος του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν ο Άλεξ Κερκ, ο οποίος με καλάθι του στα 48″ χάρισε την νίκη στην ομάδα του, αφού ο Έρικ Γκριν αστόχησε στην εκπνοή, στο τρίποντο που θα έδινε την νίκη στους Πειραιώτες.

Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, το πρώτο ημίχρονο ανήκε για τους νικητές στον πρώην «ερυθρόλευκο» Μπράιαντ Ντάνστον (16 π., 4 ρ., 5 ασ.), με τον Τάιλερ Χάνεϊκατ (15 π., 9 ρ.) να παίρνει τη «σκυτάλη» στην επανάληψη και τους δύο Αμερικανούς να δείχνουν το δρόμο στους συμπαίκτες τους. Η εξαιρετική εμφάνιση, τόσο του Βασίλη Σπανούλη (20 π., 6/10 τρ., 6 ασ., 5 λ.) όσο και του Γιώργου Πρίντεζη (20 π., 7/13 σουτ, 6 ρ.) δεν αρκούσαν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που είδαν μερικούς εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου ματς, όπως τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, να μην φτάνουν στα ίδια στάνταρ απόδοσης, αν και ο Σέρβος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στο γόνατο στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι

Η Εφές φάνηκε να ξεκινά με μεγαλύτερη «διαύγεια» στο παιχνίδι της, διαβάζοντας την αντίπαλη άμυνα και «ταΐζοντας» τον Ντάνστον για ένα δυναμικό ξεκίνημα (2-8 στο 2′). Όταν, όμως, ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει ρυθμό με μακρινά σουτ των Σπανούλη-Παπαπέτρου, η ισορροπία επανήλθε άμεσα, με τον Πρίντεζη να δίνει με μακρινό σουτ το πρώτο προβάδισμα λίγο μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου (11-10). Η εναλλαγή των δύο ομάδων στο σκορ, πάντως, έφερε προηγούμενη την τουρκική με «βραχεία κεφαλή», με αμφότερες να βρίσκουν λύσεις κυρίως από το «ζωγραφιστό» και τους Πρίντεζη-Ντάνστον να είναι πρωταγωνιστές (22-23).

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν ένα… κλικ για να ξεσηκώσουν το ΣΕΦ και αυτό δόθηκε από τον Γκριν, που με πέντε συνεχόμενους πόντους, προσφέροντας θέαμα, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα σε απόσταση τριπόντου και ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Περάσοβιτς (30-27 στο 14′). Πολ και Τόμας προσπάθησαν να κρατήσουν στο «τιμόνι» του οδηγού την Εφές, αλλά κάπου εκεί ήρθε ο Βασίλης Σπανούλης να δείξει… ποιος είναι ο καλύτερος και με φοβερά σουτ πολύ πιο πίσω από τα 6.75 μέτρα, έκανε το φαληρικό γήπεδο να «εκραγεί» και τον Ολυμπιακό να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος σε απόσταση επτά πόντων (44-37).

Με γρήγορο 5-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου από Μπαλμπάι-Ντάνστον, η Εφές έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί εύκολα, με τον Χάνεϊκατ επίσης να μπαίνει στην «εξίσωση» και πολύ γρήγορα να γίνεται σημαντικός παράγοντας για την ομάδα του, αφού με δικό του τρίποντο η διαφορά μειώθηκε στο -3 (51-48 στο 28′). Το κακό αυτό παραγωγικά δεκάλεπτο φάνηκε να ευνοεί τους φιλοξενούμενους, χωρίς πάντως να το αξιοποιήσουν, αφού ο συγκλονιστικός Γιανγκ αποτέλεσε «παράγοντα Χ» του Ολυμπιακού στο ίδιο διάστημα, κρατώντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του με τις κερδισμένες «μάχες» του στις δύο ρακέτες (54-51).

Ο Χάνεϊκατ είχε βρει ρυθμό και με πέντε ακόμη πόντους του έδωσε ο προβάδισμα στην ομάδα του (54-56 στο 32′). Η μαχητικότητα του Μπιρτς και το «κρύο αίμα» του Γκριν «ξύπνησαν» τον Ολυμπιακό, για να φωνάξει «παρών» λίγο πριν από τα μέσα της τελευταίας περιόδου με τρίποντο που διαμόρφωσε το 65-58 κι έμοιαζε να βάζει… το νερό στο αυλάκι. Δύο τρίποντα των Ερτέλ και Γκρέιντζερ, όμως, αποτέλεσαν την άμεση απάντηση των Τούρκων, για να προηγηθούν με φοβερό κάρφωμα του Μπράουν στα τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης (65-66). Η εναλλαγή των δύο ομάδων στο σκορ τις έφερε ισόπαλες στο 71-71, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τον Κερκ να πετυχαίνει με φιλική αναπήδηση της μπάλας το 71-73 στα 48″ πριν τη λήξη. Ο Γκριν αστόχησε στο τρίποντο της νίκης και ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα έδρας.

Δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6), Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 20 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2), Μπαλμπάι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/280321-Echase-to-pleonektema-kai-tora-trechei-o-Olympiakos ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...