Έως τις 7 Νοεμβρίου 2021 και με νέο διευρυμένο ωράριο, θα είναι ανοικτή η Έκθεση Φωτογραφίας του διεθνούς φήμης ισπανού φωτογράφου Χοσέ Μανουέλ Νάβια «Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή η λαχτάρα για ζωή», στο Φετιχιέ Τζαμί, στο Λιμάνι της Ναυπάκτου.

Η συγκεκριμένη Έκθεση παρουσιάζεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.  Δημιουργήθηκε στην επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο του Θερβάντες σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης της Ισπανίας και έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη.  Προηγούμενος σταθμός της Έκθεσης ήταν το Νέο Δελχί. 

Μέσα από τις εικόνες που περιλαμβάνει, παρακολουθούμε την πορεία της ζωής του ανθρώπου που έμεινε στη σκιά του λογοτεχνικού του έργου.  Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου, στην οποία συμμετείχε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.  Στην υπόλοιπη ζωή του δήλωνε μάλιστα υπερήφανος που συμμετείχε στο «…πιό αξιομνημόνευτο και υπέρτατο γεγονός που έζησαν οι τελευταίοι αιώνες και δεν αναμένεται να ξαναζήσουν οι επερχόμενοι».

Πληροφορίες για την Έκθεση:

«Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή η λαχτάρα για ζωή», Χοσέ Μανουέλ Νάβια, Φετιχιέ Τζαμί, Ναύπακτος

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 09.00-13.00 και 18.00-20.00

Τρίτη κλειστά – Είσοδος δωρεάν

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης εφαρμόζονται αυστηρά οι κανόνες που ορίζονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,

το ΥΠ.ΠΟ.Α και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή αρνητικού εργαστηριακoύ rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Εντός του χώρου της Έκθεσης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός 10 ατόμων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...