Έως το 2015 θα η ανέγερση του νέου κτιρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Έως το 2015 θα η ανέγερση του νέου κτιρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου
Η νέα θέση θα βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κουφού της Πεντέλης.

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής εντάσσεται η κατασκευή του νέου κτιρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2015, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Όπως σημειώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, η ανέγερση του νέου σύγχρονου κτιρίου θα αναβαθμίσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των Εθνικών Δικτύων Σεισμογράφων κλπ. Η θέση στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το κτίριο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κουφού της Πεντέλης.

Η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου ευνοείται από τη μορφή του και την εξωτερική θερμομόνωση που καλύπτει το σύνολο του περιβλήματός του. Το συνολικό εμβαδόν του είναι 2.510,97 τμ και αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Οι χρήσεις οι οποίες θα στεγαστούν περιλαμβάνουν γραφεία ερευνητών και διοικητικού προσωπικού, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για διακομιστές και σεισμογράφους, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο και μία νέα αίθουσα ανάλυσης σεισμολογικών δεδομένων, που αποτελεί τον πυρήνα του κτιρίου.

Με αφορμή την υπογραφή της ένταξης του νέου κτιρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο ΠΕΠ Αττικής, ο κ. Σγουρός δήλωσε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις υποδομές των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της Αττικής. Εντάσσουμε σήμερα ένα έργο που αναβαθμίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ενισχύει την προσπάθεια για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...