Ήρωες άστεγοι του Μάντσεστερ που βοήθησαν τα θύματα

Έκαναν τα πάντα για να σώσουν αθώους συμπολίτες τους. Συμπολίτες που, κατά πάσα πιθανότητα, τους χλεύαζαν λίγες ώρες νωρίτερα.

Αφαίρεσαν ακόμα και καρφωμένα νύχια από τα πρόσωπα των μικρών παιδιών προκειμένου να σώσουν τα θύματα του Manchester Arena.

Οι περιγραφές του 33χρονου Κρις Πάρκερ και του 35χρονου Στίβεν Τζόουνς σοκάρουν. Οι δύο άντρες είναι οι άστεγοι του Μάντσεστερ, που έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της τραγωδίας.

«Αναγκάστηκα να τραβήξω νύχια από τα μπράτσα παιδιών αλλά και από το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που είχαν καρφωθεί στο δέρμα τους» λέει ο Τζόουνς σοκάροντας.

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή μία ετοιμοθάνατη γυναίκα ενώ τύλιξε με μία μπλούζα ένα αιμόφυρτο κοριτσάκι τη στιγμή που ο φίλος του, επίσης άστεγος Στίβεν Τζόουνς προσπαθούσε να σώσει άλλα παιδιά.

Ο Κρις επαιτούσε στο συναυλιακό χώρο, όταν έσκασε η βόμβα και έτρεξε να βοηθήσει.

Βρισκόταν στο φουαγιέ, όπου πηγαίνει συχνά για να ζητιανέψει για χρήματα, όταν η τεράστια έκρηξη άφηνε 22 άτομα νεκρά και 59 ακόμα τραυματισμένα.

«Όλοι ήταν ευτυχισμένοι, χαρούμενοι. Καθώς ο κόσμος έβγαινε από τις γυάλινες πόρτες άκουσα έναν θόρυβο και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου είδα ένα λευκό φως. Μετά καπνό και μετά άκουγα μόνο ουρλιαχτά», λέει ο Πάρκερ.

Κρις Πάρκερ

Στίβεν Τζόουνς

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/285257-Eroes-astegoi-toy-Mantsester-poy-boethesan-ta-thymata ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...