«Ήταν λάθος» λέει το Playboy και επιστρέφει το γυμνό στο κοινό του

«Το γυμνό είναι… φυσιολογικό»

Το περιοδικό Playboy επιστρέφει στις ρίζες του επαναφέροντας τις γυμνές φωτογραφίες ένα χρόνο αφότου τις εγκατέλειψε με το αιτιολογικό ότι ήταν παρωχημένες.

Με τίτλο “Το Γυμνό είναι Φυσιολογικό” το περιοδικό θα φιλοξενεί και πάλι, αρχής γενομένης από την έκδοση του Μαρτίου/Απριλίου γυμνές φωτογραφίες, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η εταιρεία.

“Θα ήμουν ο πρώτος που θα παραδεχόταν ότι ο τρόπος με τον οποίο το περιοδικό παρουσίαζε το γυμνό ήταν ξεπερασμένος, αλλά το γυμνό δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα γιατί η γύμνια δεν είναι πρόβλημα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του Playboy ο γιος του ιδρυτή του θρυλικού περιοδικού Χιου Χέφνερ, ο Κούπερ, ο οποίος είναι υπεύθυνος δημιουργικού στο έντυπο.

2

“Σήμερα παίρνουμε πίσω την ταυτότητά μας και διεκδικούμε και πάλι αυτό που είμαστε”.

Η πρώην πρωταγωνίστρια του “Baywatch” Πάμελα Άντερσον ήταν το τελευταίο γυμνό μοντέλο που φιλοξένησε το περιοδικό στην έκδοση του Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2016.

Το περιοδικό που ιδρύθηκε το 1953 αποφάσισε να σταματήσει να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες γυναικών λέγοντας ότι είναι πλέον εκτός μόδας εξαιτίας της πληθώρας ελεύθερου πορνογραφικού υλικού στο Ίντερνετ.

Η κυκλοφορία του Playboy έπεσε από περίπου 5,6 εκατομμύρια το 1975 σε σχεδόν 800.000 τα τελευταία χρόνια και το περιοδικό είχε δεχτεί πιέσεις από γυναίκες να σταματήσει την πρακτική που για πολλούς ήταν υποτιμητική και προσβλητική.

Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε μία εκσυγχρονισμένη έκδοση, στην οποία είχε αντικαταστήσει τις φωτογραφίες ολόγυμνων γυναικών με πιο φυσικές, σέξι πόζες γυναικών με αποκαλυπτικά ρούχα.

Όπως είπε ο Κούπερ Χέφνερ χθες Δευτέρα, το περιοδικό επαναφέρει και ορισμένες από τις παλαιότερες στήλες του, όπως η “Party Jokes” και η “The Playboy Philosophy” που είχε καταργηθεί από τη δεκαετία του 60.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το προσεχές τεύχος είναι μια “αντανάκλαση του πως το προϊόν μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τη γενιά μου και με τις επόμενες γενιές”.

q

Η διάσημη έπαυλη Playboy κοντά στο Λος Άντζελες, κατοικία του Χιού Χέφνερ και χώρος όπου πραγματοποιούνταν τα πολυτελή, ηδονιστικά πάρτι στις δεκαετίες του 60 και του 70, πουλήθηκε τον Αύγουστο έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων, μία συμφωνία που επέτρεψε στον 90χρονο Χέφνερ να συνεχίσει να κατοικεί εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...