Αίτημα Θανάση Παπαθανάση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας για κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων ΙΠ Μεσολογγίου Αγρινίου και Ναυπακτίας

Αίτημα Θανάση Παπαθανάση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας για κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων ΙΠ Μεσολογγίου Αγρινίου και Ναυπακτίας

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πατρών που είδε το φως της δημοσιότητας  προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που άπτονται του παρόντος και του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Ζητήματα τα οποία δεν αφορούν μόνο το Δήμο Ναυπακτίας που υποβαθμίζεται χάνοντας το τμήμα ΤΕΙ που διέθετε αλλά και τους δήμους ΙΠ Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων και των πρωτοβουλιών που πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο είχα δηλώσει εγκαίρως ότι μόνο με μια ισχυρή συμμαχία όλων των θεσμικών φορέων του νομού και με κοινή πρωτοβουλία των Δήμων ΙΠ Μεσολογγίου , Αγρινίου και Ναυπακτίας μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και βέβαια ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας ανάλογο της δυναμικής , της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας.

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να  συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Για τα ζητήματα λοιπόν που προκύπτουν μέσα από τη λεπτομερή ανάγνωση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, προτείνω το Δημοτικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο να  αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τους Δημάρχους ΙΠ Μεσολογγίου και Αγρινίου για την άμεση κοινή σύγκλιση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειες και τις προσπάθειές μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί ο τόπος μας να συνεχίσει να παραμένει ο φτωχός συγγενής. Ας αναλάβουμε δράση. Το οφείλουμε στους πολίτες μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Θανάσης Παπαθανάσης

τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...