Αίτημα της Περιφέρειας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύργου

Ο Δήμος Πύργου με σημερινό έγγραφο που υπογράφει ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος απευθύνθηκε προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ζητώντας να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Πύργου στο έγγραφό του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από τις 15/9 έχει διακοπεί η αποκομιδή απορριμμάτων τα οποία συσσωρεύονται επί εικοσαήμερο σε κοινόχρηστους χώρους αποκλείοντας την πρόσβαση σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα και υπηρεσίες. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι αυτή η συσσώρευση, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται και από αυτοψία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε έγγραφό της οποίας γίνεται λόγος για συνθήκες «υγειονομικής κρίσης».

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε αίτημα που απευθύνεται προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη με το οποίο του ζητεί να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...