ΑΑΔΕ: 925 κατασχέσεις την ημέρα τον Απρίλιο από την Εφορία!

Το βαρύ τίμημα των μνημονίων πληρώνουν χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενοι, που ανήμποροι να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις, βλέπουν την περιουσία τους να κατάσχεται! Πάνω από 925 κατασχέσεις την ημέρα κάνει το Δημόσιο σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών!  Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι εφορίες μόνο τον περασμένο Απρίλιο προχώρησε σε συνολικά 16.646 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης!

Πρόκειται για κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, και άλλων εισοδημάτων, από τραπεζικούς λογαριασμούς,  ενώ παράλληλα τρέχουν και κατασχέσεις ακινήτων.

Συνολικά, σε βάρος των οφειλετών, έχουν ληφθεί 906.101 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μέχρι το τέλος Απριλίου από 839.056 που ήταν στο τέλος του 2016. Αυτό σημαίνει ότι στο πρώτο 4μηνο του 2017, από πρωτοχρονιά μέχρι το τέλος Απριλίου είχαν επιβληθεί συνολικά 67.045 κατασχέσεις.

Παρά την προσπάθεια των εισπρακτικών υπηρεσιών να αυξήσουν τα έσοδα, η κρίση έχει φέρει σε αδυναμία χιλιάδες Έλληνες, που συνεχίζουν να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς. Τα «νέα» ληξιπρόθεσμα, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν εντός του 2017, έφτασαν τα 4,031 δις ευρώ.

Στα 1,63 δις ευρώ του Ιανουαρίου, προστέθηκαν 989 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, 658 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο και άλλα 754 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Μαζί με τις παλαιότερες οφειλές, φτάνουν συνολικά τα 95 δις ευρώ ή το 55% του ΑΕΠ!  Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ ο αριθμός των φυσικών και των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, έφτασε τα Ελεγκτικά Κέντρα σε 3.940.756 στο τέλος Απριλίου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/288521-AADE-925-katascheseis-ten-emera-ton-Aprilio-apo-ten-Ephoria ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...