Αγανακτισμένοι μαθητές αψηφούν τον κανόνα των σορτς και φορούν φούστες στην τάξη!!

Αγανακτισμένοι μαθητές αψηφούν τον κανόνα των σορτς και φορούν φούστες στην τάξη!!

Αγανακτισμένοι μαθητές αψηφούν τον κανόνα των σορτς καιφορούν φούστες στην τάξη!!

Οι μαθητές που δεν είναι ικανοποιημένοι με την πολιτική  των «σορτς» του σχολείου τους προχώρησαν σε μια  διαμαρτυρία  με έναν καινοτόμο τρόπο – φορώντας φούστες για να νικήσουν τον καυτό καιρό.

Δεκάδες μαθητές από την Isca Academy στο Exeter συμμετείχαν στην περίεργη επίδειξη αφού ο διευθυντής του σχολείου αποφάνθηκε ότι οι μαθητές δεν θα είχαν τη δυνατότητα να φορούν σορτς, παρά τη βρετανική ύφεση σε ένα κύμα καύσωνα.

Μια χούφτα μαθητών διαμαρτυρήθηκε την Τετάρτη, δανείζοντας φούστες από φίλους και αδελφές. Μέχρι την Πέμπτη, η ιδέα είχε προκληθεί από ιό και πολλά αγόρια έδειξαν στο σχολείο να έχουν βγάλει τα μακριά παντελόνια τους υπέρ της φούστας του ταρτάν που αποτελεί μέρος της επίσημης ομοιότητας των κοριτσιών.

“Ο 14χρονος γιος μου ήθελε να φορέσει σορτς. Ο διευθυντής τους είπε: «Λοιπόν, μπορείτε να φορέσετε μια φούστα αν θέλετε» – αλλά νομίζω ότι ήταν σαρκαστικό », εξήγησε μια μητέρα στην τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα DevonLive.

“Ωστόσο, τα παιδιά το εξέλαβαν  κυριολεκτικά, και επειδή τους είπε ότι ήταν εντάξει, δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει εφ ‘όσον είναι σχολικές φούστες”.

Ένα από τα αγόρια που φόρεσαν φούστα την Τετάρτη είχε πει ότι ήταν πολύ κοντή  και τα πόδια του ήταν πολύ τριχωτά. Για να μην αποθαρρυνθούν, μερικά από τα αγόρια ξύρισαν τα πόδια τους πριν από το σχολείο την Πέμπτη.

Ο διευθυντής της Miss Aimee Mitchell δήλωσε ότι το σχολείο σκοπεύει να αναθεωρήσει την ενιαία πολιτική του.

«Τα σορτς δεν αποτελούν επί του παρόντος μέρος της στολής μας για αγόρια και δεν θα ήθελα να κάνω αλλαγές χωρίς να συμβουλεύω τόσο τους μαθητές όσο και τις οικογένειές τους », δήλωσε σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα του σχολείου.

“Ωστόσο, με τον καιρό να γίνεται ακόμα πιο ζεστός από τα φυσιολογικά επίπεδα , θα χαρούμε να εξετάσουμε μια ενδυματολογική αλλαγή για το μέλλον.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές στη Βρετανία έχουν χτυπήσει πίσω σε μια απαγόρευση σορτς με φορέματα φούστες. Τον περασμένο Ιούλιο οι μαθητές από το Longhill High School κοντά στο Μπράιτον υιοθέτησαν την ίδια ειρηνική διαμαρτυρία, καθώς τα παντελόνια έγιναν ανυπόφορα σε απίστευτα  ζεστές θερμοκρασίες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/294518-Aganaktismenoi-mathetes-apsephoyn-ton-kanona-ton-sorts-kai-phoroyn-phoystes-sten-taxe ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...