Από το Σεπτέμβριο του 2017 ανέλαβα Πρόεδρος  σε  μια ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ που ήταν  στο χείλος του γκρεμού. Οι έως τότε υπεύθυνοι δραπέτευσαν και με άφησαν να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα.

 Εκτός από την εξασφάλιση επιβίωσης  της επιχείρησης(οικονομική ανάκαμψη, πανωπροίκι Λαδόπουλου στο έργο της αποχέτευσης την  διασφάλιση πηγών Βαρναράχης κλπ) προχωρήσαμε και στην ολοκλήρωση και ένταξη μεγάλων και μικρότερων έργων.      Μερικά από αυτά είναι  η αναβάθμιση του βιολογικού της Ναυπάκτου, η ολοκλήρωση των τηλεμετρικών συστημάτων, ο βιολογικός Άνω Χώρας, η αποχέτευση Αντιρρίου, επέκταση δικτύου αποχέτευσης στην σμηναγού Λαουρδέκη,  η ύδρευση του Λυγιά , η συμπλήρωση της αποχέτευσης στη Μαμουλάδα, η αποχέτευση στον Πούντο για τους Ρομά κλπ.

 Ιδιαιτέρα για την Παλαιοπαναγία, με αποκλειστικά δική μου πρωτοβουλία,  ενέταξα δυο  άκρως αναγκαία έργα:

 1.Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,  ώστε να υδροδοτείται με άφθονο νερό η περιοχή έως και τις εργατικές κατοικίες(ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ), έργο έτοιμο για προκήρυξη από τον Αύγουστο  του 2019 και ότι  δικαιολογίες και προσκόμματα να βρίσκουν σήμερα που μιλάμε το έργο έπρεπε να είναι σε εξέλιξη και να κοντεύει να ολοκληρωθεί (να σας γνωρίσω ότι η  Παλαιοπαναγιά από τον Μάιο κάθε χρόνο και τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχει  νερό) και

2. Την σύνδεση του αγωγού  της παλαιάς αποχέτευσης με το νέο δίκτυο   στην θέση  του Ρέκκα. Και τα δυο  έργα  με μελέτες κορυφαίας εξειδικευμένης τεχνικής εταιρίας  (ΟΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΕ)  στο αντικείμενο της  -η οποία  και σήμερα κάνει μελέτες για το δήμο- την  δε μελέτη για τον αγωγό την έκανε  εντελώς δωρεάν. 

Ενημερωτικά να αναφέρω ότι ο εν λόγω αγωγός παραλαμβάνει λύματα  από Μαμουλάδα , Εργατικές Κατοικίες , Γήπεδο , Παλαιοπαναγιά και καταλήγει στη θάλασσα στο σημείο ιδιοκτησίας Ρέκκα( ο γνωστός  μαύρος   αγωγός που βλέπουμε που  καταλήγει στην θάλασσα και άδω και 45 χρονιά περίπου  οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιάς  το γνωρίζουν καλυτέρα . 

Το δυσκολότερο  για μένα ήταν  να πειστεί  και να μας εμπιστευτεί ο κ. Ρέκκας (κάτι σχετικό με Καλτσά δηλαδή, είχε χαθεί πλέον  η εμπιστοσύνη από τις προηγούμενες διοικήσεις )ότι το έργο θα γίνει άμεσα  ώστε να παραχωρήσει το χώρο που απαιτείται να γίνει το έργο της σύνδεσης του αγωγού με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης και να μην πηγαίνουν τα λύματα στη θάλασσα όπως γίνεται τώρα, και έτσι έγινε. 

  Ο κ. Ρεκκας παραχώρησε  μεγάλο τμήμα και οριοθετήθηκε στα  σύνορα  της ιδιοκτησίας του παραχωρώντας τον αιγιαλό. Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα να τον ευχαριστήσω για αυτή την κίνηση του, που όπως έλεγε  θα το κάνει  << για το καλό του τόπου του και για την θάλασσα  που τον στεναχώρησε όλο αυτό που γινόταν και που κανένας δεν νοιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια>>. 

Στης 20/3/2019   έβγαλε   αδεία περίφραξης  του ακίνητου  του ο κ. Ρεκκας, οπού πλέον με αυτό τον τρόπο νόμιμα μας έδωσε τον χώρο οριοθετώντας το ακίνητο του . Η χαρά μου πολύ μεγάλη γιατί άναψε το πράσινο φως να γίνει επίσημα το έργο χωρίς κανένα πρόβλημα. Σημειωτέον ότιμε αυτή την παραχώρηση πολλοί   ιδιοκτήτες θέλουν να οριοθετήσουν   σήμερα τις ιδιοκτησίες τους στο παραλιακό μέτωπο της Παλαιοπαναγιάς. Έτσι  έγιναν  δυο έργα σε ένα :  η οικειοθελής παραχώρηση και νόμιμη οριοθέτηση συνόρων  ιδιοκτήτη  στον αιγιαλό  και  η σύνδεση της αποχέτευσης .

 Στο σημείο αυτό   και λόγω εκλογών εκ του νόμου   δεν μπορούσε να γίνει κανένα έργο  απο τον Μάρτιο 2019 μέχρι και το πέρας τον εκλογών.                                                                 

  Στη συνέχεια τον Ιούλιο  του 2019 άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη και την απευθείας ανάθεση ώστε μέσα σε δύο μήνες να ολοκληρωθεί το έργο. Ο εργολάβος  εγκαταστάθηκε αμέσως, πήρε υψομετρικές διαφορές,  κάνοντας  τομές  -εκσκαφές  σε διάφορα σημεία για να ελέγξει το παλιό δίκτυο. Η  εκσκαφή  στο χώρο που θα γινόταν το φρεάτιο  το οποίο  είναι το κυρίως έργο προσέκρουσε στα καλώδια του ΟΤΕ από τον οποίο ζήτησε την μετακίνηση τους μαζί  με την  κολώνα που βρίσκεται στον χώρο .         Στο διάστημα  αναμονής  του εργολάβου ώστε να έρθει το συνεργείο του ΟΤΕ για την μεταφορά και την αποξήλωση της κολώνας,   ανέλαβε η νέα διοίκηση η οποία έκρινε  ότι  η μελέτη είναι ακατάλληλη  και μετά από δέκα μήνες έφερε νέα μελέτη copy paste  από την προηγούμενη  με την προσθήκη δυο βανών  αλλά και τον ίδιο προϋπολογισμό  του έργου.  Κάτι σαν κοροϊδία δηλαδή, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη μικρή τροποποίηση (που δεν ήταν απαραίτητο) στην υπάρχουσα έως τότε μελέτη, που είναι η ίδια και τώρα.

. Είναι ντροπή  γιατί αυτό το έργο θα είχε γίνει  σήμερα  και  αυτό  το καλοκαίρι θα ήταν διαφορετικό για την θάλασσα μας και για όλους μας. 

. Είναι ντροπή  γιατί για ένα καλοκαίρι ακόμα τιμωρούνται οι Ναυπάκτιοι και δυσφημείται η πόλη,.

. Είναι ντροπή γιατί δεν ολοκληρώσατε  το έργο χάριν σκοπιμοτήτων  αλλά και μικροπρέπειας  γιατί δεν ήσασταν εσείς αυτοί που το εμπνευστήκατε.

  Η Παλαιοπαναγιά και οι κάτοικοι  ζητιάνε  τα δύο παραπάνω έργα  που τους στερείτε   με την πολιτική σας  ως διοίκηση, την σύνδεση αποχέτευσης  στην θέση Ρέκκα και το εργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης έως στις εργατικές κατοικίες που και αυτό το έχετε βάλει στο συρτάρι της αναμονής  και με  κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα  ύψους 1.200.000 ευρώ .

 Αυτά τα έργα  τα πάλεψα, έχουν  την  σφραγίδα μου  και  φέρουν το όνομα μου .  Η  πλαστογραφία μπορεί να είναι προνόμιο σας αλλά έχει κοντά πόδια.  Γι αυτό   παρακαλώ πολύ για το καλό αυτού του τόπου μην βάζετε εμπόδια σε σημαντικά  έργα για τον τόπο μας που βρίσκονται σε εξέλιξη  και τα έχουν δημιουργήσει άλλοι.  Το γινάτι βγάζει μάτι και στην προκειμένη περίπτωση το μάτι είναι ο τόπος μας και είναι κρίμα. Έχετε χρόνο μπροστά σας να φτιάξετε δικά σας έργα που θα φέρουν το όνομα σας.  

Τελειώνοντας ,  δεν με ενδιαφέρουν οι σκοπιμότητες σας,  αλλά αυτά τα δυο έργα όμως  όσο και  να τα πολεμήσετε  θα τα φτιάξετε  και σύντομα, διαφορετικά θα έχετε την κατακραυγή του κόσμου  και θα με βρείτε απέναντι σας.

 Μαγκιές σε βάρος της κοινωνίας  και του περιβάλλοντος δεν δέχομαι από κανέναν  . <<Ανασκουμπωθείτε>>  όπως θα έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου  και δημιουργήστε για τον τόπο μας  έργα που τα έχει ανάγκη.  Σταθείτε στο ύψος τον περιστάσεων και  των ευθυνών σας!

ΣΜΠΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 

ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 ΠΡ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...