Αγριεύει τις επόμενες ημέρες ο καιρός

Αγριεύει τις επόμενες ημέρες ο καιρός
Μια γεύση από χειμώνα με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και χιόνια στη δυτική Μακεδονία, που όμως θα διαρκέσει λίγες ώρες, φαίνεται ότι θα πάρει η χώρα τις επόμενες ημέρες.

Από το βράδυ της Δευτέρας θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους βορειοδυτικοί ισχυροί άνεμοι, ενώ θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πόλεις της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να δουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού για φέτος.

Το κρύο θα διατηρηθεί την Τρίτη, ωστόσο οι άνεμοι, εντάσεως εννιά μποφόρ σε βορειοδυτικό Αιγαίο, Ιόνιο και Θερμαϊκό κόλπο, θα συνοδεύονται από ηλιοφάνεια και καλή ορατότητα. Από το βράδυ της Τρίτης οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Τετάρτη και την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού θα είναι και πάλι περισσότερο φθινοπωρινό με νοτιάδες, βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή οι βροχοπτώσεις θα σημειώσουν ύφεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι ισχυρές. Ωστόσο, δοκιμάστηκε η Λέσβος από τη νεροποντή που έπληξε το ανατολικό κομμάτι του νησιού, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Επί σχεδόν μιάμιση ώρα μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας, σημειώθηκε συνεχής και έντονη βροχόπτωση. Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκάλεσαν μπλακ άουτ σε όλο το νησί περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για τη διάσωση 12 ατόμων από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους, για τέσσερις κοπές δέντρων, ενώ υπήρξαν και 80 κλήσεις για άντληση υδάτων. Άνθρωποι της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερμής και τις κοινότητες Παμφίλων, Παναγιούδας, Μόριας και με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συντόνισαν τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, επισκέφθηκε τις κοινότητες Λάμπου Μύλων, Κεραμειών, Ιππείου, καθώς και την περιοχή της Καρύνης, που επλήγησαν από τη νεροποντή, ιδίως η κοινότητα Συκούντας, όπου καταστράφηκε τμήμα του κεντρικού δρόμου, που συνδέει το χωριό με το υπόλοιπο νησί. Στην πόλη της Μυτιλήνης συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και υπάλληλοι του δήμου απεκατέστησαν τη βατότητα κεντρικών δρόμων, που είχαν πλημυρίσει. Σχεδόν όλο το βράδυ και υπό βροχή μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου εργάζονταν, προκειμένου οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μένουν καθαροί από φερτές ύλες.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...