Αδιέξοδο στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Αδιέξοδο στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών
Σε αδιέξοδο οδηγείται εκ νέου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς όπως πρώτο αποκάλυψε το BriefingNews συνεχίζεται η άρνηση των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους.

Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές.

Το αδιέξοδο παραμένει παρότι η Περιφέρεια Αττικής στην οποία το κράτος χρωστά συνολικά 19 εκατ. ευρώ, ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους, ακόμη τριών εκ. ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

«Όσο όμως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας «οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει».

«Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Οικονομικών», συνεχίζει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, «να μας απαντά σε επίσημο έγγραφο ”Η παροχή έκπτωσης δεν μπορεί να επιβληθεί αλλά είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της σχετικής διαπραγμάτευσης. Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν τελεσφορήσει, προφανώς ισχύουν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί και θα πρέπει να εξοφληθούν οι σχετικές υποχρεώσεις από το σύνολο των πόρων που οι Περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους” και οι υπηρεσίες του ίδιου Υπουργείου να μας λένε ”έκπτωση 20% αλλιώς δεν πληρώνουμε”».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα από όλους. Δεν μπορεί, μαθητές, γονείς, Περιφέρεια και υπουργείο να είναι όμηροι της όποιας αυθαίρετης ερμηνείας δίνει ο κάθε Διευθυντής και υπηρεσιακός παράγοντας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το υπουργείο πρέπει να δώσει τα χρήματα που οφείλει και να εφαρμοστεί ο νόμος. Διαφορετικά ας καταργήσουν το νόμο λόγω αδυναμίας πληρωμής».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...