ΑΔΚΝ:Δεν λείπουν τα χρήματα-Λείπει ο προσανατολισμός για το ΤΕΙ

Αναφορικά με τις συζητήσεις γύρω από την παραμονή ή όχι του ΤΕΙ στη Ναυπακτία,η Α.Δ.Κ.Ν. προέβη στην εξής ανακοίνωση:

:”Η έλλειψη μόνιμων κτηριακών εγκαταστάσεων φαίνεται να είναι η κύρια αιτία που η Ναύπακτος κινδυνεύει να χάσει το ΤΕΙ σε κάθε σχέδιο συγχώνευσης, μετακινήσεων και αλλαγών του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι γεγονός ότι η Ναύπακτος από το 2004 που διεκδίκησε και πέτυχε να γίνει έδρα ενός τμήματος ΤΕΙ μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έφτιαξε μόνιμες εγκαταστάσεις αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει πού μπορούν να δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές. Βασικός λόγος είναι η αντιπολιτευτική διάθεση που αξιοποιεί κάθε φορά τοπικιστικές αντιπαραθέσεις με αποτέλεσμα δεκαπέντε χρόνια μετά να βρισκόμαστε στο σημείο της εκκίνησης.

Το 2011 με τη συγκρότηση του καλλικρατικού δήμου Ναυπακτίας η προηγούμενη δημοτική αρχή κληρονόμησε μεταξύ άλλων μεγάλων προβλημάτων και το πρόβλημα του ΤΕΙ.

Τι κληρονομήσαμε και τι παραδώσαμε:
• Το ΤΕΙ λειτουργούσε σε μισθωμένους χώρους, το μίσθωμα των οποίων πλήρωνε ο Δήμος.
• Το Ελεγκτικό Συνέδριο απαγόρευσε στο Δήμο να πληρώνει το μίσθωμα για το ΤΕΙ.
• Το 2012 με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ προβλεπόταν η μετακίνηση του ΤΕΙ από τη Ναύπακτο.
• Οι δημοτικές εγκαταστάσεις στο Αντίρριο τότε ήταν η μοναδική λύση για να κρατηθεί το ΤΕΙ.
• Το εγχείρημα επιτεύχθηκε χάρη στην άμεση ενεργοποίηση και αποτελεσματική δράση της Επιτροπής για το ΤΕΙ, τη μεγάλη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τη γιγάντια προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής να ετοιμάσει  σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να παραδώσει την 1η Σεπτεμβρίου στο ΤΕΙ τις εγκαταστάσεις στο Αντίρριο μεταφέροντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες του Δήμου σε μισθωμένο κτήριο στην Παλαιοπαναγιά.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, πέντε ολόκληρα χρόνια, δεν έγινε το παραμικρό και βρισκόμαστε πάλι σήμερα για άλλη μια φορά με το «πιστόλι στον κρόταφο». Στο σχέδιο του Υπουργείου δεν περιλαμβάνεται η Ναύπακτος.

Επισημάνσεις
• Από τις 24/3/2019 που συγκλήθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μέχρι και σήμερα 28/3/2019 καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από το δήμαρχο για την ενεργοποίηση της Επιτροπής για το ΤΕΙ, που τα τελευταία χρόνια συντονίζει όλες τις ενέργειες για την παραμονή του ΤΕΙ στη Ναύπακτο.
• Το έλλειμμα δημοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων, ακόμα και για τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών, αποτελεί σκληρή πραγματικότητα για το Δήμο Ναυπακτίας και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την επόμενη δημοτική περίοδο

Προτάσεις Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για το ΤΕΙ
• Άμεση διεκδίκηση χώρου από τα Δημόσια Κτήματα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων.
• Αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει το ΤΕΙ για το σκοπό αυτό
• Συνεργασία με του Δήμους Μεσολογγίου και Αγρινίου και στήριξη του αιτήματος για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...