ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!!!

Για πολλούς, η ερώτηση “πώς θα αδυνατίσω επιτυχώς” αποτελεί την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η οποία φαίνεται τελικά να μην έχει και μία συγκεκριμένη απάντηση! Πολλά άρθρα γράφονται, πολλοί “ειδικοί” μιλούν καθημερινά για τα μυστικά του αδυνατίσματος, πολλά σκευάσματα και στερητικές δίαιτες υπόσχονται τη γρήγορη και μεγάλη απώλεια… Αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί τη λέξη “απώλεια”; Η απώλεια έχει αρνητική χροιά… Σημαίνει συνήθως ότι κάτι χάθηκε και ψάχνουμε να το βρούμε. Μήπως λοιπόν το σώμα σας ψάχνει το χαμένο του βάρος; Μήπως μετά από κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους καταλήγετε να “κερδίζετε” περισσότερο βάρος; Μήπως οι γρήγορες και στερητικές δίαιτες του internet και της γειτόνισσας, τελικά σας οδηγούν πολλά βήματα μακρυά από το στόχο σας;

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το αδυνάτισμα είναι όντως μία πονεμένη ιστορία, ειδικά για όσους από εσάς κάνετε συνεχώς φαύλους κύκλους μείωσης και αύξησης και τελικά καταλήγετε με μεγαλύτερο βάρος από αυτό με το οποίο ξεκινήσατε την προσπάθεια. Το αδυνάτισμα για να είναι επιτυχές, χρειάζεται το συνδυασμό πολλών βελτιώσεων στη διατροφική σας συμπεριφορά. Επιπλέον, χρειάζεται και το συνδυασμό πολλών χαρακτηριστικών, όπως η ετοιμότητα, η δέσμευση, η αποφασιστικότητα και ο προγραμματισμός. Είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να “ξεβολευτείτε” και να κάνετε καθημερινά βελτιώσεις.

Μόνο όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν κάνετε μία παύση στην καθημερινότητά σας για να κάνετε “δίαιτα”, αλλά αναβαθμίζετε τη διατροφή σας καθημερινά και σταδιακά, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες επίτευξης του στόχου σας!
Τα μυστικά της επιτυχίας

Σε αυτό το άρθρο δε θα σας αναφέρω καθόλου τί είναι καλό να τρώτε και τί είναι καλό να αποφεύγετε, ούτε τί ώρες να τρώτε και πόσα γεύματα να κάνετε. Θα σας αναφέρω αυτά που θεωρώ πολύ πιο σημαντικά να έχετε κατά νου, ώστε η καλή και ισορροπημένη διατροφή να έρθει και να κουμπώσει ομαλά και φυσικά. Άλλωστε, τί είναι η καλή διατροφή; Είναι η ισορροπία ανάμεσα στο τί σας αρέσει να τρώτε και στο τί είναι και καλό να τρώτε!

ΚΙΝΗΤΡΟ

Πίσω από κάθε μας απόφαση υπάρχει ένα κίνητρο. Μία ιδέα, μία δύναμη, μία θέληση τόσο ισχυρή που σας οδηγεί στο στόχο σας. Φαίνεται όμως πως κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για μείωση του σωματικού βάρους μπορεί να χάσετε το κίνητρό σας ή ακόμα και να μην έχετε κάποιο ισχυρό κίνητρο ώστε να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας. Ευτυχώς, το κίνητρο είναι κάτι που μπορείτε να το δουλέψετε! Ένας τρόπος, είναι να σημειώσετε όλους τους λόγους για τους οποίους θέλετε να τροποποιήσετε το βάρος σας και γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η αλλαγή για εσάς και να τους διαβάζετε κάθε ημέρα. Θα σας βοηθήσει να μείνετε κινητοποιημένοι και δεσμευμένοι απέναντι στο στόχο σας!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία της βελτίωσης της διατροφής και του σωματικού σας βάρους θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος και ξεκάθαρος στόχος! Καταγράψε το στόχο σας όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται, χωρίστε τον σε μικρότερους, εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους και σημειώστε το χρονοδιάγραμμα επίτευξης αυτών των στόχων. Έτσι, έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και ταυτόχρονα θα αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας βλέποντας ότι πιάνετε τους στόχους που έχετε θέσει.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Είναι σημαντικό το περιβάλλον σας να είναι υποστηρικτικό, ειδάλλως μπορεί να αποτελέσει τον μεγαλύτερο σαμποτέρ σας! Το περιβάλλον σας αποτελείται από τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, καθώς και από το χώρο στον οποίο κινείστε και με τον οποίο έχετε αλληλεπίδραση, όπως το γραφείο, το σπίτι κ.ά. Όσον αφορά τους ανθρώπους, ενημερώστε τους ότι έχετε ξεκινησει μία προσπάθεια βελτίωσης της διατροφής και του σωματικού σας βάρους και ζητήστε την υποστήριξή τους. Έτσι, θα αποφύγετε καταστάσεις όπως οι συχνές παραγγελίες junfk food του συντρόφου σας ή τα γλυκά και αλμυρά σνακ που αφήνει ο συνάδελφος πάνω στο γραφείο σας. Όσον αφορά το σπίτι, διαμορφώστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας με τα τρόφιμα που είναι καλό να καταναλώνετε και διώξτε οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα σαμποτάρει την προσπάθειά σας. Για παράδειγμα, αυτό το ντουλαπάκι που περιέχει γλυκά, ώστε να έχετε να κεράσετε, σε περίπτωση που έρθει κάποιος επισκέπτης; Και τελικά επισκέπτης έρχεται σπάνια και καταλήγετε να τα καταναλώνετε εσείς; Μήπως ήρθε η ώρα του να αλλάξει χρήση;

ΜΕΙΩΣΗ/ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Για τα καθημερινά εμπόδια θα σας μιλήσω σε επόμενο άρθρο, καθώς είναι πολύ μεγάλη κουβέντα! Θα σας αναφέρω όμως ένα παράδειγμα εμποδίου που μου αναφέρουν συχνά στο γραφείο. Σας έχει τύχει να περνάτε συχνά από ένα φούρνο που οι μυρωδιές από τα σνακ του, σας κάνουν να μπαίνετε μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη και να παίρνετε κάποιο σνακ, χωρίς να πεινάτε; Μήπως να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε διαδρομή αυτή τη φορά;

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΙΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Δεν είναι τυχαίο το ότι σας μιλάω για βελτίωση και όχι για αλλαγή. Για να είναι επιτυχημένη η προσπάθειά σας χρειάζεται να κάνετε καθημερινά μικρές βελτιώσεις, ώστε βήμα-βήμα να φτάσετε στο στόχο σας, έχοντας εκπαιδεύσει και τον εγκέφαλό σας! Για παράδειγμα, εάν κάθε μέρα τρώτε ως πρωινό σφολιάτα από το φούρνο της γειτονιάς ή το κυλικείο της δουλειάς, ξεκινήστε να τρώτε μέρα παρά μέρα (ή και κάθε μέρα) πρωινό που φτιάχνετε εσείς στο σπίτι ή το γραφείο. Ή εάν δεν τρώτε σαλάτα με το γεύμα σας, ξεκινήστε να την προσθέτετε. Σταδιακά θα κάνετε βελτιώσεις σε όλα τα γεύματα της ημέρας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Ενδεχομένως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα σας οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου σας! Η δέσμευση στο στόχο και η επιμονή. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να θυμάστε συνεχώς το στόχο σας, να σκέφτεστε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και να επεξεργέζεστε το “γιατί” θέλετε να επιτύχετε αυτό το στόχο. Όπως ανέφερα και στα κίνητρσα, δημιουργήστε μία λίστα με τους λόγους για τους οποίους θέλετε να βελτιώσετε το βάρος σας και διαβάζετέ τη καθημερινά. Θα ενισχύσει τη δέσμευσή σας!

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Είναι δεδομένο πως όσο καλά και να πηγαίνει η διαδικασία της βελτίωσης του βάρους σας, κάποια στιγμή οι παλιές συνήθειες θα σας χτυπήσουν την πόρτα… Αυτή η λαχτάρα για τσιμπολόγημα μετά από μία κουραστική ημέρα, αυτό το τριώροφο κέικ σοκολάτα με ακόμα περισσότερη σοκολάτα όταν πάτε για καφέ, αυτό το club sandwich με μπυρίτσα στην παραλία; Το σημαντικό είναι αρχικά να το απολαύσετε και κατά δεύτερον να επιστρέψετε πάλι στις καλές σας συνήθειες! Χωρίς να μειώσετε κάτι άλλο ή να αποφύγετε κάποιο γεύμα. Απλώς επανέλθετε στην κανονικότητα 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...