ΑΕΚ έξι αστέρων

H «Ένωση» συνέτριψε 6-0 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ

Αν έλεγε κάποιος στον ΑΕΚτσή πριν τρεις εβδομάδες, ότι σύντομα η ομάδα του θα βάλει 12 γκολ μέσα σε τρεις μέρες, θα τον κοιτούσε περίεργα και θα τον θεωρούσε τρελό… Κι όμως, μετά τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο, η «Ένωση» φιλοδώρησε με έξι γκολ και την Βέροια (6-0), τα πέντε από ημίχρονο.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τα καλά αποτελέσματα με τον Μανόλο Χιμένεθ, με τον οποίο δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν ορθολογικό ποδόσφαιρο, ξέρουν τι θέλουν να κάνουν μέσα στο γήπεδο και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να χάνει ευκαιρία στο 2′ με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου από το φάουλ του Μάνταλου και αυτό που ακολούθησε δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς… Αν και τα μηνύματα ήρθαν από τα δύο γρήγορα γκολ.

Το πρώτο στο 12′ με το ωραίο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, σε μια φάση που ο Πέκχαρτ μάλλον έκανε επιθετικό φάουλ, το δεύτερο στο 15′ με το άψογο πλασέ του Λαμπρόπουλου μετά την προσπάθεια του Αραούχο.

Με το σκορ στο 2-0 από το 15′, άπαντες στο ΟΑΚΑ άρχισαν να σκέφτονται το 6-0 επί του Λεβαδειακού πριν λίγες μέρες και αποδείχθηκε ότι καλά έκαναν. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν άπαντες ορεξάτοι, έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση και στο 25′ η πανέμορφη κεφαλιά του Μάνταλου στο δεύτερο δοκάρι μετά το σκάψιμο του Πέκχαρτ σήμανε το 3-0.

Με την Βέροια να τα έχει χαμένα, η «Ένωση» δεν έδειξε διάθεση να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά να παίξει μπάλα. Και αυτό έκανε. Όπως με τον Λεβαδειακό, έτσι και τώρα οι παίκτες του Χιμένεθ έβγαιναν γρήγορα μπροστά αφού έπαιζαν με τη μία και πρόλαβαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να βάλουν άλλα δύο γκολ.

Το 4-0 έγινε στο 36′ με το αυτογκόλ του Τομάς μετά το κόρνερ του Μάνταλου, το 5-0 στο 40′ από τον Βράνιες ο οποίος εκτέλεσε σαν φορ μετά το γύρισμα του Μάνταλου από αριστερά. Και κάπως έτσι, το ΟΑΚΑ ήταν ευτυχισμένο στο τέλος του πρώτου μέρους, χειροκροτώντας όσο ποτέ τη φετινή σεζόν.

Στην επανάληψη, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας, η ΑΕΚ έριξε ταχύτητα. Για τον Χιμένεθ ήταν πιο σημαντικό να ξεκουράσει παίκτες, αλλά και να δώσει την πρώτη συμμετοχή στον Βινίσιους, ο οποίος μπήκε στο 54′ αντί του Ντίντακ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 59′, ο Πέκχαρτ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το έκτο γκολ, όπως και ο Πατίτο στο 73′, έχοντας περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς αντί του Αραούχο, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε σήμερα, αλλά κέρδισε ξανά το χειροκρότημα για τη συνολική παρουσία του.

Όπως χειροκρότημα για τη συνολική παρουσία της πήρε μαζικά η ΑΕΚ στο τέλος του ματς, αφού έγινε και το 6-0 στο 89′ από το πλασέ του κορυφαίου σήμερα Χριστοδουλόπουλου μετά το γύρισμα του Πατίτο.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ και στην «Ένωση» ελπίζουν αυτή να είναι η αρχή μιας καλύτερης παρουσίας πλέον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54′ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54′ Βινίσιους), Χριστοδουλόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραούχο (68′ Πατίτο), Πέκχαρτ.

Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46′ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71′ Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Άρτσε (58′ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...