Αθρόες εισαγωγές ασθενών, στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο Αγρινίου

«Ζορίζει» επικίνδυνα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου σε ότι αφορά την δυνατότητα του Ιδρύματος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες  νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εδώ και δυο μέρες οι κλίνες κορωνοϊου είναι γεμάτες και έχει αρχίσει και διακομίζει στο Νοσοκομείο Αγρίνιου, το οποίο και αυτό έχει αρχίσει και γεμίζει. Αυτή την στιγμή οι κλίνες, που έχουν αναπτυχθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου είναι 45 στον αριθμό, αυτό είναι το όριό μας, δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι άλλο, εκτός και αν αδειάσουμε το νοσοκομείο, ενώ η ΜΕΘ covid έχει μόνο 5 κρεβάτια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Μπακόπουλος στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο Πάτρας» προ ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 41, αριθμός που προσεγγίζει την πληρότητα. Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει διακομιδές από το το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο του Ρίου. Στη ΜΕΘ covid των Ιωαννίνων, εξάλλου, από μέρες νοσηλεύονται δυο μεσήλικες από την περιοχή του Αγρινίου.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τέλος για τη θετικότητα που παρατηρείται στα tests που διενεργούνται. 25 μοριακά tests από τα τελευταία 70 δείγματα του Νοσοκομείου Αγρινίου προέκυψαν θετικά ενώ παράλληλα οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ δίνουν αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες μεταφοράς ασθενών από και προς το Νοσοκομείο.Χθες, Σάββατο, 15/5 κατανεμήθηκαν 79 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, η πλειονότητα των οποίων εντοπίζεται στο Αγρίνιο.

www.agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...