Αθώα η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν για τις κατηγορίες περί «τρομοκρατίας»

Αθώα η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν για τις κατηγορίες περί «τρομοκρατίας»
Αθώα η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν για τις κατηγορίες περί «τρομοκρατίας»


14/02/2020 – 13:45

Αθώα έκρινε σήμερα Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τουρκάλα συγγραφέα Ασλί Ερντογάν που κατηγορήθηκε για «τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Το δικαστήριο έκρινε αθώα τη γνωστή συγγραφέα, η οποία δεν έχει συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις κατηγορίες της «απόπειρας προσβολής της ακεραιότητας του κράτους» και της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση». Επίσης ζήτησε την απαλλαγή της από την κατηγορία της «διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Η Ασλί Ερντογάν, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, δικαζόταν επειδή αρθρογραφούσε περιστασιακά στην κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία έκλεισε με προεδρικό διάταγμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η συγγραφέας συνελήφθη τον Αύγουστο του 2016 και αρχικά της ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα προσβολής της ακεραιότητας του κράτους, όμως αφέθηκε ελεύθερη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους εν μέσω εθνικής και διεθνούς κατακραυγής.

Όταν ήρθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που της είχε επιβληθεί, τον Ιούνιο του 2017, έφυγε από την Τουρκία και πλέον ζει στη Γερμανία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...