Αιμίλιος Χειλάκης: “Να βγάλουν τα μάτια τους οι πολιτικοί μας!

Αιμίλιος Χειλάκης:
«Αν υπήρχε σήμερα Οιδίποδας θα έπρεπε όλοι οι πολιτικοί μας να βγάλουν τα μάτια τους, όπως κάνει και ο ήρωας του Σοφοκλή» δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αγγελιοφόρο» επισήμανε: «Πρόκειται για ένα μύθο που έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον ρόλο του Οιδίποδα στο έργο του Σοφοκλή «Οιδίποδας Τύραννος».

«Εμείς ανεβάζουμε τον Οιδίποδα σε πρόταση του Τσέζαρις που εστιάζει στο πώς σε μια μεγάλη κρίση, ένα λοιμό πνευματικό, αλλά και οικονομικό, μπορείς να δεχτείς αυτό που συμβαίνει και να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου. Ο Οιδίποδας παρότι εν αγνοία του έχει διαπράξει υβριστικές πράξεις, πατροκτονία και μητροκτονία, αυτοτιμωρείται. Όχι πεθαίνοντας, αλλά επιλέγοντας να σημαδευτεί για την υπόλοιπη ζωή του προκειμένου να γίνει ένα παράδειγμα για τους επόμενους.

Και αυτός ήταν και ο πιο βασικός ρόλος για να ασχοληθείς μ’ ένα τόσο τεράστιο έργο. Όλες οι ιστορίες και οι κοσμοθεωρίες έχουν να κάνουν με το δέντρο της γνώσης και με τη ζωή».

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...