Αιματηρή εισβολή διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία της Υεμένης

Αιματηρή εισβολή διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία της Υεμένης
Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με αφορμή την αντι-ισλαμική ταινία που πυροδότησε την επίθεση στη Βεγγάζη και σε άλλες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου.
Το πλήθος έσπασε τζάμια της ισχυρά φυλασσόμενης πρεσβείας πριν μπει τους χώρους του συγκροτήματος και το προσωπικό ασφαλείας ανοίξει πυρ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Oι πρώτες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, αναφορές κάνουν λόγο για θύματα και από τις δύο πλευρές ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Οι ίδις πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν φυγαδευτεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

Την Πέμπτη έχουν αναφερθεί επίσης διαδηλώσεις στην Τύνιδα, το Χαρτούμ του Σουδάν, την Καζαμπλάνκα και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα, σύμφωνα με το BBC.

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, επεισόδια είχαν επαναληφθεί για δεύτερη νύχτα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο μετά από βραδινή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι η αμφιλεγόμενη ταινία που έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο αίματος στις μουσουλμανικές χώρες, εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Συνολικά κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 εβραίους δωρητές.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...