Ακάρ: “Η Ελλάδα είναι μία επεκτατική χώρα” – Τι είπε για το Κυπριακό

Ακάρ: “Η Ελλάδα είναι μία επεκτατική χώρα” – Τι είπε για το Κυπριακό
Ακάρ:

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κάνοντας λόγο για “επεκτατικές τάσεις” της Ελλάδας, ενώ επιμένει για το Κυπριακό ότι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι αυτή των δύο κρατών.

Αναλυτικά, απαντώντας σε ερωτήσεις της “Χουριέτ” έπειτα από την άσκηση “Θαλασσόλυκος 2021” για τις “επεκτατικές τάσεις” της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως “η Ελλάδα μας αποκαλεί επεκτατικούς, αλλά ξεκίνησε το 1821 και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Αυτός που θέλει να επεκταθεί είναι η ίδια. Όποιος δεν πιστεύει πρέπει να κοιτάξει τον χάρτη της Ελλάδας από το 1821 έως σήμερα”, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε: “Είναι πολύ απλό, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι μόνο λύση με δύο κυρίαρχα κράτη μπορεί να υπάρξει. Δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς”. Μιλώντας για την Αίγυπτο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο θα βελτιωθούν. Υπάρχει ανταλλαγή επαφών…”.

Τι είπε για τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα της συνάντησης του Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν στις Βρυξέλλες είπε ότι: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγικών συμμάχων που μοιράζονται θεμελιώδεις αξίες, όπως η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι ούτε τα F-35 ούτε οι S-400 ή οτιδήποτε άλλο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ζήτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG. Τα προβλήματα που θέτουν θα λυθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Υπάρχει ένα PKK που επιτίθεται στο έθνος μας, στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Υπάρχει το YPG, το οποίο δεν διαφέρει από το PKK. Μεταφέρουν φορτηγά και αεροπλάνα όπλων στο YPG και συνεργάζονται με το YPG. Λένε επίμονα και πεισματικά ότι το YPG δεν είναι PKK. Δεν το δεχόμαστε, λέμε ότι αυτό προσβάλλει το νου μας. Είναι πολύ σαφές ότι PKK σημαίνει YPG. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ. Η Τουρκία έχει προσωπικότητα, ταυτότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία. Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε τον τρόμο που μαστίζει το ευγενές μας έθνος εδώ 40 χρόνια”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...