Ακίνδυνες “μέδουσες” στην παραλία στο Μοναστηράκι Φωκίδας.Βίντεο

Σύμφωνα με αναγνώστη της σελίδας μας και τον οποίο ευχαριστούμε και ο οποίος γνωρίζει τις άκριβώς είναι αυτό το είδος που αντίκρισαν οι λουόμενοι στην παραλία στο Μοναστηράκι. Το συγκεκριμένο είδος που μοιάζει με μέδουσα που σας αναφέραμε στην πρώτη ενημέρωση πρόκειται για το “κεράσι” της θάλασσας όπως το λένε οι ψαράδες και η επιστημονική του ονομασία είναι pegea confoederata . Είναι ακίνδυνο και όπως μας είπε είναι ένας κακός μπελάς για τους ψαράδες καθώς τα δίκτυα τους γεμίζουν με το κεράσι και τους δυσκολεύουν στην εργασία τους

Πρώτη ενημέρωση

Ακίνδυνες μέδουσες γέμισε σε αρκετά σημεία η παραλία στο Μοναστηράκι Δωρίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr οι περισσότερες ήταν νεκρές. Αναζητώντας σύμφωνα με τις εικόνες για να βρούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο πρόκειται για ένα ακίνδυνο είδος  το οποίο ζει σε πελάγη  και εντοπίζεται σε βάθος από 0 έως 850 μέτρα σύμφωνα με το .biodiversitygr.org το μέγιστο μήκος τους είναι 1,8 εκατοστά σε διάμετρο και όταν δημιουργεί αλυσίδα φτάνει έως τα έξι μέτρα και κυρίως τρέφεται από φυτοπλαγκτόν και βακτήρια. Τώρα η εμφάνιση τους δεν έχει σχέση με τα φαινόμενα που είχαμε στο παρελθόν .

Αυτό που όμως θέλει λίγο την προσοχή από το Δήμο Δωρίδας είναι ο καθαρισμός της παραλίας που ήταν γεμάτη φύκια και καλάμια καθώς λόγω του καιρού τα μπάνια άρχισαν νωρίτερα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...