Ακριβότερη κατά 3 δις η διάσωση της Monte dei Paschi!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Περί τα 6,5-7 δις ευρώ θα χρειαστεί τελικά η διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζες, σύμφωνα με τον υπολογισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ επιπλέον 3 δις ευρώ, θα προκύψουν από την μετατροπή ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης των θεσμικών επενδυτών! Από την Φρανκφούρτη, έγινε γνωστό ότι το κεφαλαιακό έλλειμμα της αρχαιότερης τράπεζας της Ιταλίας, φτάνει τα 8,8 δις ευρώ και όχι 5 δις ευρώ!

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ δήλωσε πως είχε υπολογίσει το κεφάλαιο που πίστευε πως χρειαζόταν η τράπεζα στη βάση του ελλείμματος που προέκυψε από τα stress tests.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες,  τονίζουν  ότι η τράπεζα ήταν φερέγγυα αλλά η ρευστότητα της είχε επιδεινωθεί ραγδαία στο διάστημα του τέλους Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου.

Στα υπέρ της διάσωσης, λογίζεται και η παραδοχή από το ευρώ-σύστημα, ότι η τράπεζα ξεκίνησε γρήγορα συνομιλίες με τις αρμόδιες αρχές για να κατανοήσει τις μεθοδολογίες που διέπουν τους υπολογισμούς της ΕΚΤ και να εισάγει τα μέτρα για μια προληπτική ανακεφαλαιοποίηση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...