Ακόμη έναν Έλληνα θέλει ο Τραμπ στο επιτελείο του! (Εικόνες)

Ως επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας στις ΗΠΑ

Έτοιμος να μεγαλώσει κι άλλο την ελληνική «παροικία» του Λευκού Οίκου εμφανίζεται ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σκέπτεται να εντάξει στο επιτελείο του έναν ακόμη Έλληνα ως επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, ο Έλληνας ερευνητής Γιάννης Ιωαννίδης είναι ένας εκ των υποψηφίων που η διερευνά ομάδα του Τραμπ.

Ο Γ. Ιωαννίδης είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα. Ο Έλληνας ερευνητής, που είναι επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Stanford, προσπαθεί να προάγει την αναπαραγωγή στη βιοϊατρική επιστήμη. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει προσεγγιστεί από τους συνεργάτες του κ. Τραμπ, όμως πηγές κοντά στην ομάδα του Προέδρου των ΗΠΑ αναφέρουν πως είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση.

«Αν με καλέσουν, η πρώτη προτεραιότητα είναι να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την προώθηση αντι-επιστημονικών ιδεών» τονίζει ο κ. Ιωαννίδης, όπως η σύνδεση εμβολίων με τον αυτισμό.

Ο νυν επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Φρανσις Κόλλινς και ο Ρεπουμπλικανός Άντι Χάρις είναι ανάμεσα στους ανταγωνιστές του για την θέση και πραγματοποίησαν ήδη συναντήσεις με τον πλανητάρχη στις 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως ελληνικής καταγωγής είναι ακόμη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, ο αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ Τζορτζ Τζιτζίκος, ο σύμβουλος σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Τζορτζ Παπαδόπουλος, και ο σύμβουλος Επικοινωνίας, Χρήστος Μαραφάτσος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...