Αλαβάνος εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλείεται 100% η κατάργηση των μνημονίων μέσα στην ευρωζώνη

Αλαβάνος εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλείεται 100% η κατάργηση των μνημονίων μέσα στην ευρωζώνη
Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου για να επιχειρηματολογήσει πως η άποψη του Αλ.Τσίπρα για ρήξη μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να υλοποιηθεί – Πρέπει να πάρουμε το μάθημα της Αργεντινής είπε!
Σκληρή επίθεση στους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «σχεδίου Β». Ο κ. Αλαβάνος επιχειρηματολόγησε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν στην πράξη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέση “θα καταργήσω τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη”», είπε ο κ. Αλαβάνος και επισήμανε: «Αποκλείεται 100% η καταργηση των μνημονίων μέσα στην ευρωζώνη». Για να ισχυροποιήσει την άποψή του, επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου, που όπως είπε ξεκίνησε με τους καλύτερους διαπραγματευτικούς όρους. «Ένα ολόκληρο κοινοβούλιο να απορρίπτει το προσχέδιο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μία εβδομάδα κάτω από την απειλή διακοπής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Κύπρος γονατίζει…», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος.

Ο επικεφαλής του σχεδίου Β επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για την προσπάθεια ορισμένων στελεχών του να προβάλουν την Αργεντινή ως εναλλακτικό πρότυπο. «Πρέπει να πάρουμε το μάθημα της Αργεντινής. Η Αργεντινή πλήρωσε όχι μόνο την αδυναία της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, πλήρωσε ότι λέει ψέματα στο λαό. Απαιτείται μια πλήρης ειελικρίνεια σήμερα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις», είπε ο κ. Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο συνεργασία του σχήματος του οποίου ηγείται με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα ήθελα να συνεργαστούμε και με το ΣΥΡΙΖΑ και με άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Σήμερα όμως υπάρχει ένα αξεπέραστο εμπόδιο. Η πλήρης διαφωνία πάνω στο θέμα της ευρωζώνης και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει εύκολες κουβέντες».

«Με όλους πρέπει να συζητήσουμε, με τις θέσεις που έχει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι απίθανο σήμερα…», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος. Εις ό,τι αφορά την ιδεολογική συγγένεια του «Σχεδίου Β» είπε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ μπορεί φαινομενικά να προσεγγίζουν με τις δικές του όμως το ΚΚΕ καν δεν βάζει το ζήτημα του νομίσματος ως ένα θέμα σωτηρίας από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης ο επικεφαλής του Σχεδίου Β εξέφρασε την ριζοσπαστική άποψη ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μπορεί να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα. «Πρέπει να σκεφτούμε, ένα σκληρό νόμισμα ενισχύει την μετανάστευση προς αυτη την χώρα ή την αποδυναμώνει;», είπε ο κ. Αλαβάνος υπό τύπον ερωτήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...