Αλβανία: Μετάθεση των εκλογών για τις 25 Ιουνίου συμφώνησαν Ράμα και Μπάσα

Κατά μία εβδομάδα μετατίθενται οι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου εκλογές στην Αλβανία, μετά από συνάντηση στα Τίρανα, του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.

Όπως ανακοίνωσαν αμέσως μετά τη νέα συνάντησή τους, που κράτησε πέντε ώρες, οι κάλπες θα στηθούν στις 25 Ιουνίου.

Αίρεται έτσι, εκτός απροόπτου, το πολιτικό αδιεξοδο που είχε δημιουργηθεί από τις αρχές του χρόνου και για να εκτονωθεί η κατάσταση χρειάστηκε να μεταβεί στα Τίρανα και να ασκήσει πιέσεις στις δυο πλευρές ο βοηθός αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κ.Χοϊτ Γι.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την συμμετοχή στην κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές έξι υπηρεσιακών υπουργών, οι οποίοι θα καταλάβουν πόστα νευραλγικά για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, όπως Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών κ.α.  

Ο Έντι Ράμα δεν θα παραιτηθεί, όπως αξίωνε η αντιπολίτευση και θα έχει θέση υπηρεσιακού αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ, μεταξύ άλλων, θα ορίσει δικό του πρόσωπο, ως πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και Συνήγορο του Πολίτη.  

Καθώς με την συμφωνία η κατάσταση ομαλοποιείται το “Δημοκρατικό Κόμμα” δεσμεύτηκε να επιστρέψει στη βουλή η οποία θα συγκληθεί εκ νέου, για να ψηφίσει την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, καθώς, επίσης και να αποσύρει τους οπαδούς του, που επί τρεις μήνες διαδήλωναν στην κεντρική πλατεία των Τιράνων. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/284450-Albania-Metathese-ton-eklogon-gia-tis-25-Ioynioy-symphonesan-Rama-kai-Mpasa ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...