«Αλεπού Αισωπού» : Η αγαπημένη ηρωίδα του Αισώπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

 

Τι γυρεύει η Αλεπού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά; Ζωηρή και σκανδαλιάρα, η αγαπημένη ηρωίδα του Αισώπου έρχεται με φόρα να ζωντανέψει τους διαχρονικούς μύθους του, στην παράσταση «Αλεπού Αισωπού»  και να μαγέψει όλα τα παιδάκια κάθε Κυριακή στις 14.00 – εως 9 Απριλίου.

Πρωτότυπη και φαντασμαγορική, η παράσταση φέρνει επί σκηνής επτά μύθους του μεγαλύτερου μυθοπλάστη όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια την πονηρή Αλεπού. Υπέροχες μουσικές συνθέσεις, εντυπωσιακές μάσκες, πολύχρωμα σκηνικά και βίντεοπροβολές, χορογραφίες εμπνευσμένες από τις κινήσεις των ζώων και πάνω απ’ όλα άφθονο γέλιο.

Στον ρόλο της Αλεπούς ο σπουδαίος κωμικός Κώστας Φλωκατούλας, ενώ τον ρόλο του Αισώπου ενσαρκώνει ο διεθνούς φήμης μάγος Tristan, εντυπωσιάζοντας με τα μαγικά του. Τα ζώα υποδύονται οι χορευτές Νεφέλη Σταμούλη και Κωνσταντίνος Τσιαμάγκας.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Η Αλεπού και η παρέα της υποδέχονται παιδιά από σχολές χορού, παιδικές χορωδίες και από μουσικά σύνολα Ωδείων, μετατρέποντας κάθε παράσταση σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οι μύθοι του Αισώπου, μέσα από την ιστορία τους που ξεπερνά τα 3.000 χρόνια, διδάσκουν, πείθουν, ψυχαγωγούν, σατιρίζουν και προσφέρουν τεράστια πνευματική ωφέλεια. Είναι σα να έχουν γραφτεί ειδικά για τον καθένα από εμάς. Όσες φορές κι αν τους ακούσεις, ποτέ δεν τους χορταίνεις.

 

Με τους

Κώστα Φλωκατούλα, Νεφέλη Σταμούλη, Κωνσταντίνο Τσιαμάγκα και Tristan

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ιακώβου

Μουσική – ενορχήστρωση: Θωμάς Καραχάλιος

Χορογραφία-κινησιολογία: Δημήτρης Μαργαρίτης

Σκηνικά: Άννα Μαρία Παπαδημητρίου

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Koστούμια – Μάσκες: Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Πετρούλα Λιώρα

Βιντεοπροβολές – animation: Χρυσούλα Κοροβέση – Μάριος Γαμπιεράκης

 

Κάθε Κυριακή έως 9 Απριλίου, στις 14.00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: , ,
Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (210 4143 310 – 210 4143 320),
 

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210-9213310

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΣΟΦΗ  ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

 

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/275290-Alepoy-Aisopoy-E-agapemene-eroida-toy-Aisopoy-sto-Demotiko-THeatro-Peiraia ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...