Αλματώδης αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αλματώδης αύξηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Τεράστια είναι η αύξηση της ανακύκλωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης τους τελευταίους δώδεκα μήνες, βάσει του νέου προγράμματος που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.

Αυτό επισημάνθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσης και τα αποτελέσματα ενός έτους εφαρμογής του νέου προγράμματος Ανακύκλωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

“Όσο κι αν ακούγεται παράξενο τα απορρίμματα μπορεί να γίνουν πραγματικά ένας θησαυρός για την Θεσσαλονίκη, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην τελική φάση της μελέτης διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σύντομα στην ενεργειακή εκμετάλλευσή  τους. Εκεί αποσκοπούσαν και οι επαφές που κάναμε τα δύο χρόνια που πέρασαν με πόλεις του εξωτερικού, ξεκινώντας από τη Νίκαια, το Αμβούργο, το Βερολίνο και τη Βιέννη, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε συνεργασία και με τη Διεθνή Ένωση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων” είπε ο Γ. Μπουτάρης.

Η αύξηση έφτασε το 339 % και κλιμακώνεται διαρκώς με την εφαρμογή του νέου προγράμματος ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μάιος του 2012 κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 1.234 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών σε αντίθεση με το Μάϊο του 2011 που είχαν συγκεντρωθεί μόλις 386 τόνοι.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας πληροφόρησης, όπως ανάφερε ο Θανάσης Παππάς, ενημερωθήκαν πόρτα – πόρτα, συνολικά 185.000 νοικοκυριά (τσάντα ανακύκλωσης, έντυπα, διαφημιστικά), ενώ ενημερωτικά έντυπα μοιράστηκαν σε καταστήματα και στην εμπορική ζώνη. Παράλληλα κατά την υλοποίηση του Προγράμματος περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ενημέρωσης σε 253 τάξεις Δημοτικών Σχολείων και 172 τάξεις Γυμνασίων τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 6.867 μαθητές δημοτικών σχολείων, 4.440 μαθητές γυμνασίων και 298 εκπαιδευτικοί.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...