Αλ. Τσίπρας: Απαντάμε με τη δύναμη των επιχειρημάτων στον λαϊκισμό

Αλ. Τσίπρας: Απαντάμε με τη δύναμη των επιχειρημάτων στον λαϊκισμό

«Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που δίνει μάχες για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα των πολλών, όχι των λίγων. Όχι του διχασμού και των πορφυρογέννητων. Θέλουμε την Ελλάδα της προόδου απέναντι σε αυτή της συντήρησης» με αυτά τα λόγια ζήτησε ο Πρωθυπουργός την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών κλείνοντας την διήμερη συζήτηση.
Προσδιόρισε έτσι ο κ. Τσίπρας, το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος «με την Ελλάδα της προόδου ή αυτή της συντήρησης» και το μεγάλο δίλημμα που τίθεται για την συνέχιση της κυβερνητικής σταθερότητας μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.
“Από τη μια μεριά είναι ο προοδευτικός χώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το κόμμα του κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και του κ. Σαμαρά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι επιδόθηκε επίσημα από την γειτονική χώρα και διευκρίνιζεται ότι «ο όρος nationality δεν προδικάζει το θέμα της εθνότητας της Β. Μακεδονίας και το δεύτερο διευκρινίζουν είναι ότι η γλώσσα των γειτόνων ανήκει των Νότιων σλαβικών γλωσσών όπως ενημερώθηκε η Βουλή από την γειτονική χώρα». (ο κ. Τσίπρας καταθέτει τα αντίστοιχα έγγραφα στο Κοινοβούλιο).

Άρα, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «καμία σχέση δεν έχει με την δική μας ιστορία, την δική μας κουλτούρα, την δική μας παράδοση» και απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη του συνέστησε να ψάξει για άλλα συνθήματα για να διαφωνήσει,  ή να προσχωρήσει στην άποψη του κ. Καμμένου.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τέλος, την αντιπολίτευση ότι θα η Συμφωνία θα συζητηθεί εκτενώς και θα υπάρχει η δυνατότητα να το σκεφτεί ενώ αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη σχολίασε αρνητικά τους υψηλούς τόνους και το θεατρικό στυλ που υιοθετεί.

«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα στυλ θεατρικό, υψηλών τόνων, αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες», είπε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη ετοιμόρροπη όπως την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια νευρικότητα κ. Μητσοτάκη; Μήπως ξέρετε τίποτα αληθινές δημοσκοπήσεις να μας τις πείτε να χαρούμε που διαβάζουμε τις ψεύτικες τόσον καιρό;», είπε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351789-Al-Tsipras-Apantame-me-te-dyname-ton-epicheirematon-ston-laikismo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...