Αλ. Τσίπρας: Λανθασμένη η στρατηγική αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος

Αλ. Τσίπρας: Λανθασμένη η στρατηγική αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος
Λανθασμένη χαρακτηρίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Al Jazeera.

«Είναι σαν να δίνεις χρήματα σε έναν χρεοκοπημένο, νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα, και δεν ενδιαφέρεσαι αν αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, δηλ. να παραγάγει πλούτο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διεύρυνση του χρέους που έχει δημιουργηθεί», εξηγεί ο κ. Τσίπρας.

Τονίζει ακόμη ότι είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα, αλλά, όπως διευκρινίζει, το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα και πώς τα αξιοποιούμε.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η δόση του δανείου θα δοθεί, διότι αν δεν δοθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Σήμερα, μάλιστα, διάβαζα στην “Deutsche Welle” ότι ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε είπε ότι, αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα πληγεί η ίδια η Γερμανία και θα προσέθετα ότι, αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένα “domino effect” που θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλη την ευρωζώνη», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση παράλληλα για το αν θα καταργούσε τα μνημόνια, εφόσον εκλεγόταν, απαντά ότι οι συμφωνίες με τους δανειστές ήδη αμφισβητούνται από την άλλη πλευρά. «Ήδη έχουμε μια μονομερή αθέτηση των συμφωνιών από πλευράς της τρόικα, σε μια σειρά από ζητήματα. Ήδη βρισκόμαστε στο τρίτο μνημόνιο, που σημαίνει ότι τρεις φορές έχουν αναθεωρηθεί αυτές οι συμφωνίες και ήδη η Ελλάδα με βάση αυτές τις συμφωνίες θα έπρεπε να έχει πάρει τα 31,5 δισ. τον Σεπτέμβρη και να είχε πάρει άλλα 12 περίπου τώρα», παρατηρεί.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει στο τραπέζι με τους Ευρωπαίους για να συζητήσει μαζί τους, σημειώνοντας ότι «αυτό που εμάς μας απασχολεί είναι να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό πρόβλημα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...