Αλ. Τσίπρας: Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης – Πιστεύω ότι μία από τις δύο διοργανώσεις μπορούμε να τις κερδίσουμε

Αλ. Τσίπρας: Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης – Πιστεύω ότι μία από τις δύο διοργανώσεις μπορούμε να τις κερδίσουμε

Με ποδοσφαιρικούς όρους άρχισε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα μετά το πέρας της Τετραμερούς Συνόδου των χωρών των Βαλκανίων που έγινε σήμερα στο Βελιγράδι.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι με τις υπόλοιπες τρεις χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία) που συμμετείχαν στη Σύνοδο, έχουμε φτιάξει μία καλή ομάδα, που δίνει πάσες και πολύ σύντομα θα σκοράρει.

“Έχουμε μάθει να παίζουμε μία δημιουργική μπάλα” επεσήμανε προσθέτοντας ότι “μέσα από την καλή συνεργασία των χωρών, θα αναδειχθεί η περιοχή των Βαλκανίων ως θετικό παράδειγμα”.

“Η Ε.Ε. οφείλει να μιλήσει με αυτοπεποίθηση & αποφασιστικότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Όχι με ηττοπάθεια, αλλά με όραμα. Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν βρει τρόπους να προωθήσει την ανάπτυξη και την κοινωνωνική συνοχή σε χώρες της γειτονιάς της” τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε επίσης στη συζήτηση των τεσσάρων για τη σημασία που έχει για τα Βαλκάνια, η αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου: “Μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού, ώστε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και πιθανές ευρωπαϊκές, αμερικανικές, κινεζικές και άλλες επενδύσεις”.

“Μιλήσαμε εκτενώς για σημαντικά projects υποδομών διασυνδεσιμότητας και οικονομικής συνεργασίας, στα πεδία των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών, της ενέργειας και των υποδομών, τα οποία θέλουμε να υποστηρίξουμε το επόμενο διάστημα” ανέφερε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρόλο της Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι “Τονίσαμε την ιδιαίτερη σημασία της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που ξαναπιάνει το νήμα της ιστορίας της, για να γίνει πρωτοπόρος των εξελίξεων, ενώνοντας τη Νοτιανατολική Ευρώπη με την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, όπως είδαμε στις τελευταίες ΔΕΘ”.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε για σημαντικά projects υποδομών διασυνδεσιμότητας και οικονομικής συνεργασίας, στα πεδία των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών, της ενέργειας και των υποδομών, τα οποία όπως είπε “θέλουμε να υποστηρίξουμε το επόμενο διάστημα”.

“Συζητήσαμε τέλος, για την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων χωρών μας για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2028 ή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2030. Η διοργάνωσή τους θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία, προβάλλοντας τα Βαλκάνια ως θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη” σχολίασε και συμπλήρωσε “Δίνουμε καλές πάσες ο ένας στον άλλον, παίζουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο και μπορούμε πιστεύω να πετύχουμε σε αυτή τη διεκδίκηση. Είναι ένας δύσκολος αλλά ωραίος στόχος. Πιστεύω ότι μία από τις δύο διοργανώσεις μπορούμε να τις κερδίσουμε και να κάνουμε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν συμβείσ τα χρόνια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου”.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349763-Al-Tsipras-Ta-Balkania-prepei-na-xanaginoyn-to-epikentro-tes-eirenes-Pisteyo-oti-mia-apo-tis-dyo-diorganoseis-mporoyme-na-tis-kerdisoyme ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...