Αμείωτη η κόντρα για την κλήρωση των σημαιοφόρων

Αμείωτη η κόντρα για την κλήρωση των σημαιοφόρων

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε για δεύτερο εικοσιτετράωρο η κόντρα κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης, απόφαση για την οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να απαντήσει στις επιθέσεις που έχει δεχθεί για το θέμα από τη Νέα Δημοκρατία  και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για απίστευτο λαϊκισμό .«Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού γιατί για σας η αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο θα το κρατάνε οι καλύτεροι των μαθητών στα παιδάκια επτά – οκτώ ετών», σημείωσε, απευθυνόμενος κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ακόμη, τόνισε ότι το εθνικό σύμβολο έχουν το δικαίωμα να το κρατούν όλοι καθώς και ότι «αριστεία είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, να ανοίγουν αντί να κλείνουν βιβλιοθήκες, να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μένουν στη χώρα αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα, ενώ εσείς τον είχατε συρρικνώσει». «Αριστεία είναι να προσπαθούμε να στήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της», επεσήμανε.

Λίγη ώρα αργότερα, από το βήμα της Βουλής, του απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πάτε τη χώρα στο πουθενά, εκεί όπου δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος. Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι, αλλά η επιλογή τους θα είναι θέμα τύχης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές, το ξέραμε … Σας ενοχλούν τελικά αυτοί που τα καταφέρνουν; … Η σημαία προσφέρεται ως επιβράβευση στον μαθητή που την κρατάει για την προσπάθεια που έχει κάνει». Παράλληλα, ο αρχηγχός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε και τους ΑΝΕΛ: «Οι ΑΝΕΛ τι λένε για ολα αυτά; Βάζετε την καρέκλα πάω από το φιλότιμο;».

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, στην αντεπίθεση πέρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στη Ν.Δ. πως «είναι δέσμια ακραία συντηρητικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων που καμία σχέση δεν έχουν με την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Παρατήρησε ακόμη ότι «η ευρύτερη συζήτηση για τον εορτασμό των εθνικών επετείων στα σχολεία δεν πρέπει να ευτελίζεται με άναρθρες κραυγές, αλλά να διεξάγεται με επιχειρήματα που αρμόζουν σε μία σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία». «Δεν αντιλαμβανόμαστε τι εξυπηρετεί η κλήρωση ως κριτήριο στη θέση της καλύτερη επίδοσης» σχολίασε με τη σειρά της η Ένωση Κεντρώων και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και η προσθήκη στην ατζέντα επιπρόσθετων άλλων προβλημάτων επιβαρύνει το κλίμα. Επί χρόνια τη σημαία κρατούν στις παρελάσεις οι πρωτεύοντες των μαθητών». Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να εξηγήσει γιατί το κάνει, την ώρα που την κοινωνία βασανίζουν τεράστια προβλήματα».

Αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράστηκαν επίσης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η κυρία Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας ότι  ο κ. Τσίπρας διαλύει την δημόσια Υγεία, καλύπτει υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν στελέχη της και αντιμάχεται την αριστεία.

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να «βλέπει παντού μόνο γελαστά πρόσωπα». Δεν θα συστήσω γυαλιά προφανώς κινείται σε προστατευμένες διαδρομές.  Σε μια κοινωνία που δεν χαμογελά η νεολαία, δεν υπάρχουν πολλά «χαμογελαστά πρόσωπα»» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε παρέμβασή της στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Βουλή για να προσθέσει : «Κύριε Τσίπρα δεν σας λέει τίποτα, δεν σας αγγίζει ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις 75% των νέων θέλουν ή σκέπτονται να εγκαταλείψουν την χώρα για να βρουν δουλειά; Δεν σας ανησυχεί ότι  οι νέοι άνθρωποι φοβούνται  ότι θα ζήσουν χειρότερα; Αφήστε την προπαγάνδα και τις φαντασιώσεις,  τη πόλωση και το διχασμό.  Το χρέος για το πολιτικό σύστημα είναι ένα και αφορά όλους μας. Λύσεις στα προβλήματα των νέων , εδώ και τώρα

Με αναρτήσεις στο Twitter σχολίασε το επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, το νομοσχέδιο για την Υγεία με φόντο τα των κληρώσεων για τους σημαιοφόρους. «Οι ασθενείς με σπάνιες παθήσεις πρέπει επιτέλους να στηριχθούν. Καταθέσαμε τροπολογία αλλά δεν έγινε δεκτή. Προέχουν τα ρουσφέτια τους» ανέφερε στην πρώτη ανάρτηση. Σε δεύτερη ανάρτηση, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε σκωπτικά: «Εγώ πάντως την είχα την ανησυχία. Ότι ο κ. Τσίπρας θα εξαγγείλει κληρώσεις & για τη σειρά στα χειρουργεία. Προς το παρόν τη γλυτώσαμε».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/295474-Ameiote-e-kontra-gia-ten-klerose-ton-semaiophoron ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...