Αμυγδαλιά Δωρίδος: Ειρηνική για τα στρέμματα που διεκδικεί η Ιερά Μονή

Δελτιο τυπου

Η αυθαίρετη οικειοποίηση 32.000 στρεμμάτων από τις “ενοίκους” του Ι.Μ.Κουτσουρού και η φτωχοποίηση των κατοίκων της Δωρίδας δεν θα περάσει!

Με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο οι κάτοικοι έξι (6) κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδος  διαδήλωσαν  στις 22  Αυγούστου 2022 έξω από την Ιερά Μόνη της Παναγίας.

Οι παράλογες απαιτήσεις και προσπάθεια οικειοποίησης 32.000 στρεμμάτων από τις μοναχές-“ενοίκους”,  χωρίς να διαθέτουν κανένα τίτλο ιδιοκτησίας  αλλά κυρίως η απρεπής και απαράδεκτη συμπεριφορά τους, μας οδηγεί στο δρόμο του αγώνα. 

Διεκδικούμε το δίκαιο μας και τις περιουσίες μας που στήριξαν τις οικογένειες μας εδώ και δεκαετίες . Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή που θέλουν αυθαίρετα να μας στερήσουν!

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι μοναχές του Μοναστηριού,  ο Πρωτοσυγγελος Μουλατσιώτης και ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος μοιράζουν απογοήτευση και θλίψη  στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας που αποτελούν το πλήρωμα της Ελληνικης Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και “πυλώνες” επί σειρά ετών της Ι.Μ. της Παναγίας Κουτσουρού.

Στέλνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι ο δίκαιος αγώνας μας με νόμιμα και δημοκρατικά μέσα θα ενταθεί.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς να στηρίξουν την έντιμη προσπάθεια  μας και την ηγεσία της Εκκλησίας μας να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να λειτουργησει με κοινωνική ευαισθησία, να πράξει αυτό που ορίζουν οι νόμοι και τα Ελληνοχριστιανικα ήθη!

             Καμία αφαίμαξη των περιουσιών μας δεν θα περάσει!
             

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ντροπή και αισχος.Ο κύριος Μουλατσιώτης ανέβηκε στην Παναγία με ιδιωτική ασφάλεια,μπρατσαραδες γιατί φοβόταν λέει τήν διαμαρτυρία 🤣🤣🤣

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...