Ανάμεικτα τα μηνύματα των αγορών, μετά το άκαρπο Eurogroup

Οι αγορές, έβλεπαν συμφωνία για το χρέος, με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα να σπάνε το ένα ρεκόρ, μετά το άλλο. Από την μία ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θύμισε εποχές 1998, με τις 13 συνεχείς ανόδους, «αγγίζοντας» σχεδόν τις 800 μονάδες, ενώ παράλληλα οι ελληνικοί τίτλοι άρχισαν να γίνονται ελκυστικοί στις αγορές. Μετά τα αρνητικά μηνύματα του Eurogroup, το χρηματιστήριο άντεξε, αλλά τα ομόλογα άρχισαν να ξεπουλιούνται.

Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, βοήθησε να ανακτηθούν οι απώλειες  από τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 2,85%. Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 771,82 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,76%.

Από την άλλη πλευρά, τα ομόλογα άρχισαν να ακριβαίνουν και πάλι. Το 10ετές είναι «strong sell» και από τα χαμηλά των 5,5%  που είχε πέσει μετά την συμφωνία στις 7 Απριλίου, τώρα ανέβηκε ακόμα και στο 6,346%.

Όσο συνεχίζονται τα αρνητικά μηνύματα, τόσο θα απομακρίνεται και η έξοδος στις αγορές. Πρακτικά το 10ετές, επέστρεψε στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από το Eurogroup της 7ης Μαίου, όταν δηλαδή υπήρχε έντονη αβεβαιότητα για την τύχη της αξιολόγησης και του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/285607-Anameikta-ta-menymata-ton-agoron-meta-to-akarpo-Eurogroup ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...