Ανάπτυξη και καθημερινότητα οι δύο προτεραιότητες της κυβέρνησης

Mε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης, το διήμερο 26 – 27 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Λαμία το δεύτερο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω ημερομηνίες “κλείδωσαν” στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη  στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης .Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λαμία, όπως και για τα ονόματα των υπουργών που θα τον συνοδεύουν, η κεντρική θεματολογία όλων των περιφερειακών συνεδρίων πάντως υπαγορεύει τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος πρόσφατα είχε βρεθεί και πάλι στη Φθιώτιδα. Επίσης τόσο η εντοπιότητα, όσο και το κρίσιμο υπουργείο που προΐσταται επιβάλλουν και την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και του βουλευτή Δημήτρη Βέττα.

Δραγασάκης: Η Περιφέρεια πυλώνας δίκαιης ανάπτυξης

Στο κυβερνητικό επιτελείο τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη είναι μείζονος σημασίας. Επ’ αυτού, ο Γιάννης Δραγασάκης σε πρόσφατή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό υπόδειγμα με στόχο »τη δραστική μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων, ποιοτικών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας που θα ενισχύουν τη συμμετοχή των μισθών στο εθνικό εισόδημα» και προσθέτει ότι «οι Περιφέρειες μπορούν να μετασχηματιστούν σε καταλύτες της ανάπτυξης».«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε έπειτα από επίμονη και επίπονη διαπραγμάτευση» -αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- «αν και απέχει εν μέρει από τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς όπως κάθε συμφωνία αποτελεί προϊόν εκατέρωθεν συμβιβασμών, εν τούτοις σηματοδοτεί τον “οδικό χάρτη” λήξης του Προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Αξιοποιώντας με σχέδιο και συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες που αναδεικνύονται, μπορούμε να επιτύχουμε τη βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές και τον τερματισμό της ειδικής επιτροπείας στην οποία έχει υποχρεωθεί η χώρα από το 2010».

Στο Εργασίας ο Τσίπρας

Άλλο ένα νευραλγικό υπουργείο αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες. Και σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι τώρα σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι την προσεχή Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει το κατώφλι του Εργασίας. Θέσεις εργασίας, κοινωνική πρόνοια αλλά και το χρόνιο πρόβλημα της “μαύρης” απασχόλησης είναι μεταξύ άλλων ζητήματα στα οποία θα αναφερθεί  ο κ. Τσίπρας. Την ώρα που τα ανοικτά …μέτωπα στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο να είναι πολλαπλά, μετά και τις νέες περικοπές στις συντάξεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292801-Anaptyxe-kai-kathemerinoteta-oi-dyo-proteraiotetes-tes-kyberneses ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...