Ανάπτυξη πυραύλων S-400 στο Καλίνινγκραντ

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ 

«Η ανησυχητική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την επέκτασή του προς ανατολάς οδηγεί τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένα ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν.

«Γιατί αντιδρούμε τόσο έντονα στην επέκταση του ΝΑΤΟ; Ανησυχούμε για την πρακτική της λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις», δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Στόουν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ukraine on fire» (“Η Ουκρανία στις φλόγες”).

Το ντοκιμαντέρ, που ρίχνει φως στην εξέγερση του 2013-2014 στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, προγραμματίζεται να μεταδοθεί από το REN TV στις 16:00 ώρα Ελλάδας σήμερα. Σκηνοθέτης του είναι ο Ίγκορ Λοπατόνοκ, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως για ένα νέο μέλος του ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να “αντισταθεί στην πίεση” από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτιδας δύναμης της Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται στο έδαφός του αντιπυραυλικές άμυνες, νέες βάσεις, ακόμη και συστήματα για πραγματοποίηση πληγμάτων.

«Και τι θα κάνουμε; Πρέπει ως εκ τούτου να λάβουμε αντίμετρα, με άλλα λόγια να εκθέσουμε στα πυραυλικά μας συστήματα αυτά τα αντικείμενα τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αρχίζουν να μας απειλούν. Η κατάσταση εντείνεται», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν καταλαβαίνω πάντοτε τη λογική των εταίρων μας», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Aντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συστοιχίες πυραύλων Iskander θα αναπτύξει η Ρωσία στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω Βουλής.

Η Ρωσία θεωρεί την ανάπτυξη των πυραύλων αυτών στα δυτικά σύνορά της απάντηση στην Ουάσινγκτον για την αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, εξήγησε ο Βίκτορ Οζέροφ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...