Ανάσα για το κυκλοφοριακό της Πάτρας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 12 εκ. ευρώ η διάνοιξη της Κανακάρη

Ένα έργο πνοής για την πόλη της Πάτρας, που θα συντείνει καίρια στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, εντάχθηκε σήμερα το πρωί στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Πρόκειται για το έργο διάνοιξης της οδού Κανακάρη που επί πολλά χρόνια αποτελεί διεκδίκηση της Πάτρας και βασική παράμετρο για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 12.135.000 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Πατρέων και προβλεπόμενη χρονική διάρκεια υλοποίησης του τους 30 μήνες.

«Είναι αυτονόητη η μεγάλη σημασία της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, ως έργου που θα αλλάξει την εικόνα στο κέντρο της πόλης και θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα», επεσήμανε σήμερα, μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την χρηματοδότηση του. Είναι σαφές ότι από εδώ και στο εξής μας περιμένει όλους ένας αγώνας δρόμου και κυρίως τον δικαιούχο του έργου Δήμο Πατρέων, ώστε το έργο να μπει το συντομότερο δυνατόν σε τροχιά υλοποίησης»

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της οδού Κανακάρη από την οδό Πουκεβίλ έως την οδό Αγ. Σοφίας με διανοίξεις στα επί μέρους τμήματα:

  • ΤΜΗΜΑ 1: Από την οδό Πουκεβίλ έως την οδό Γκότση και
  • ΤΜΗΜΑ 2: Από την οδό Νόρμαν έως την οδό Αγίας Σοφίας.

Στο Τεχνικό Δελτίο, επίσης, αναφέρεται ότι «η οδός Κανακάρη, η οποία αποτελεί εγκεκριμένη οδό του σχεδίου πόλης, σύμφωνα με την συγκοινωνιακή μελέτη που έχει συνταχθεί για την πόλη των Πατρών, προβλέπεται μετά την πλήρη διάνοιξή της, να λειτουργήσει ως βασική αστική οδική συλλεκτήρια αρτηρία της πόλης, κατ’ επέκταση της ήδη λειτουργούσας στον κεντρικό πυρήνα της, με κατεύθυνση εξόδου από την πόλη, συνδεόμενη με την εθνική οδό Πατρών-Αθηνών. Η οδός με βάση τα λειτουργικά της χαρακτηριστικά, κατατάσσεται στην κατηγορία Γ ΙΙΙ, με ενιαία επιφάνεια κυκλοφορίας, γενική χρήση και μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα 50χλμ/ώρα».

Το τμήμα της οδού Κανακάρη από την οδό Πουκεβίλ έως την οδό Αγίας Σοφίας, έχει συνολικό μήκος 960.00 μ., από τα οποία:

  • Τμήμα μήκους 150,00 μ., περίπου από την οδό Πουκεβίλ, έως την οδό Γκότση, με προβλεπόμενο πλάτος 12,00μ. και 10,00μ. πρόκειται να διανοιγεί και διαμορφωθεί και βρίσκεται στις απολήξεις του λόφου Κάστρου-Δασυλλίου.
  • Τμήμα μήκους 450,00 μ. περίπου από την οδό Νόρμαν έως την οδό Αγίας Σοφίας με προβλεπόμενο πλάτος 12,00μ.

Να σημειωθεί ότι το έργο διαχωρίζεται σε τρία υποέργα. Το πρώτο υποέργο αφορά στην κατασκευή του, το δεύτερο υποέργο στην αρχαιολογική παρακολούθηση των εργασιών και τις ανασκαφές στην περιοχή του έργου όπου σύμφωνα με την Αρχαιολογία εντοπίζονται αρχαιότητες και το τρίτο υποέργο στην αγορά εδαφικών εκτάσεων για την ολοκλήρωση του έργου εκτός του εύρους κατάληψης της οδού.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...