“Ανάσα” για 200.000 ανασφάλιστους πολίτες

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τετάτης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι τίθεται σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες για να συμπληρώσει ότι από αυτό «το μέτρο στα επόμενα δυο χρόνια θα επωφεληθούν 200.000 συμπολίτες μας».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σε νέα σύσκεψη θα συζητηθούν όλα τα θέματα και η όποια πρόοδος έχει σημειωθεί.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι συζήτησαν διεξοδικά «όλα τα θέματα του τομέα Υγείας, του πλέον ευαίσθητου τομέα για την κοινωνία μας, για τον άνθρωπο, για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη και πάσχουν».

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο,  «ο πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Eπέμεινε, επίσης, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται μέσων των προγραμμάτων της τετάρτης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ), ούτως ώστε να ενισχύσουμε την απορροφητικότητα των κονδυλίων».

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...